Nasveti za upravljanje s kadri

Ekipa strokovnjakov portala Optius vam z veseljem pomaga z nasveti pri kadrovanju. Pogovorimo se lahko osebno, veliko kadrovskih novosti in zanimivosti pa smo vam pripravili tudi v naših HR nasvetih.  

Hitrost pri zaposlovanju s

Hitrost pri zaposlovanju je ključnega pomena

Ker je trenutno večina ustreznih kadrov že zaposlena, je bistvenega pomena hitra odločitev pri izbiri pravega kandidata.

Kader

Povracilo stroskov prehrane

Povračilo stroška prehrane med delom

Vsem zaposlenim po Zakonu o delovnih razmerjih po 130. členu omenjenega zakona pripada povračilo stroška v zvezi z delom - tudi povračilo stroška za prehrano med delom.

Zakonodaja

evidence o zaposlenih delavcih

Evidenca o zaposlenih delavcih

Kaj, na kakšen način in koliko časa bomo shranjevali v personalni mapi delavca nam v večji meri nalaga Zakon o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV).

Delodajalec, Zakonodaja

Osebnost kandidata

Vpliv osebnosti kandidata na zaposlitev

Na področju kadrovanja so vedno prisotna nihanja. Srečujemo se s problematiko bodisi odpuščanja ali zaposlovanja kadra. Prav tako je prisoten pojav izboljševanja gospodarstva in posledično rasti povpraševanja po 'talentih' določene vrste.

Kader

rokovanje.jpg

Razvoj podjetja in zaposlenega sta neločljivo povezana

Da je podjetje v koraku s časom in predvsem s konkurenco, se mora zavedati pomembnosti vlaganja v svoje zaposlene in jim omogočati nadgrajevanje znanja. Seveda pa mora biti zavzet tudi vsak posameznik v podjetju in videti v novih znanjih veliko prednost in ne le še ene odgovornosti več!

Odnosi

bigstock 166948520

8 Skrivnosti za obvladovanje časa

Če vam vedno zmanjkuje časa za naloge, ki ste si jih zadali, pa naj bo to v službi ali doma, si preberite osem koristnih nasvetov, ki vam bodo prišli še kako prav.

Nasveti

boljsi_odnos_s_sodelavci.jpg

7 nasvetov za dobre odnose s sodelavci

Morda niste vedeli, vendar je gradnja dobrih odnosov s svojimi sodelavci pomemben del uspešne kariere, saj kar tretjino svojega življenja preživimo na delovnem mestu.

Odnosi

Usposabljanje_delavcev.jpg

Nasveti za kadrovnike

Zaradi sprememb v poklicih in sodobnejših načinih dela, je potrebno razmišljati kako prekvalifirati zaposlene ali jih dodatno izobraziti, usposobiti. Predstavljamo vam nekaj predlogov, kako se tega lotiti.

Kader, Nasveti

Znanje.png

Zakaj je potrebno imeti izobražene delavce?

Danes se moramo stalno izobraževati, da ostajamo v koraku s tehnologijo in delovnimi procesi. Prilagajanje, kreativno razmišljanje in hitrostno pridobivanje znanja so ključne kompetence, ki ohranjajo našo konkurenčnost na trgu dela.

Kader, Nasveti

3 stvari pred dopustom

3 stvari, ki jih morate postoriti v službi pred odhodom na dopust

Končno vam je nadrejeni odobril pričakovani dopust. Z mislimi že lahko uživate na peščeni plaži, toda preden zares tudi fizično zapustite delovno mesto, uredite še tekoče zadeve.

Nasveti, Motivacija

kako napisali zaposlitveni oglas s slika

Kako napisati odličen zaposlitveni oglas

Ste tudi vi med tistimi, ki po objavi oglasa za zaposlitev prejmejo številne ponudbe, ki sploh ne ustrezajo opisanim pogojem? Res je, da se nekateri iskalci zaposlitve prijavijo na skoraj vsako delovno mesto, a vendar del težave morda leži tudi v vašem oglasu za delovno mesto. Ste natančno opredelili pogoje in pričakovanja, obenem pa dodobra opisali delovno mesto? Za vas smo pripravili preprost vodič za pisanje zaposlitvenega oglasa, s katerim boste odslej dobili le ponudbe pravih kandidatov!

Zaposlitveni oglas

Kultura-v-podjetju_0.jpg

Ali ste kadrovik, ki s svojo komunikacijo privablja ali odbija?

Kulturo podjetja ustvarjajo in živijo zaposleni, zato je njihovo izobraževanje in razvijanje nenehen proces, v katerega morajo biti vključeni vsi.

Delodajalec, Odnosi