Nasveti za upravljanje s kadri

Ekipa strokovnjakov portala Optius vam z veseljem pomaga z nasveti pri kadrovanju. Pogovorimo se lahko osebno, veliko kadrovskih novosti in zanimivosti pa smo vam pripravili tudi v naših HR nasvetih.  

Prijava na newsletter

image2

Karierno zaposlitveni portal Optius.com ponuja sodobne in celovite rešitve pri iskanju novih sodelavcev

Portal Optius omogoča podjetjem personalizirane rešitve pri iskanju novih sodelavcev, saj lahko vsako podjetje glede na velikost in kadrovske potrebe zakupi vrsto in število oglasov glede na dejanske potrebe. Ta jim omogoča večjo fleksibilnost in stroškovno učinkovitost.

Kader, Delodajalec

image

6 značilnosti slabe vodje

Raziskave kažejo, da zadovoljstvo zaposlenih na delovnih mestih izhaja iz zadovoljstva v medosebnih odnosih in direktnega upravljanja vodij. Fluktuacija in odhodi iz podjetij so ponavadi posledica slabih odnosov znotraj ekipe in v relaciji vodja zaposleni, manj pa je odhodov zaradi vsebine in vrste dela, ki ga zaposleni opravlja.

Motivacija, Delodajalec

srecni zaposleni

Kako privabiti nove in zadržati obstoječe zaposlene?

Kaj zaposlenemu danes največ pomeni? Ali je to dobra plača, fleksibilen delovnik, varno delovno okolje, možnost napredovanja? Ali so to tudi odločilni faktorji, ki jih upošteva potencialni kader? Preberite v nadaljevanju.

Kader

clanek kompetence naslovka

Kompetence prihodnosti

V prihodnosti je pričakovati spremembe v potrebnih kompetencah za prihodnost. Velika večina zaposlenih bo verjetno morala pridobiti povsem nove kompetence, ostali pa bodo morali svoje obstoječe kompetence bistveno nadgraditi.

Nasveti, Motivacija

online sestanek

Do učinkovitega poslovanja tudi med drugim valom koronavirusa!

Ste vse svoje zaposlene poslali domov ali delo na daljavo v vašem kolektivu ni mogoče? Morda uvajate hibridni sistem in bodo člani ekipe na delo hodili izmensko? V tem članku nagovarjamo prav vse, ne glede na tip sprememb, ki jih uvajate oz. ste jih že uvedli!

Nasveti, Koronavirus

video klic

Covid-19 in nove prakse med zaposlenimi – spremembe ostajajo tudi po krizi?

Sedaj, ko so se pisarne marsikje spet napolnile, nas je zanimalo, kaj se je zgodilo s praksami, ki so jih delodajalci vpeljali v času prvega vala koronavirusa. Odgovore smo poiskali pri dveh prodornih slovenskih podjetjih - Agiledrop d.o.o. in Cosylab d.d..

Intervju, Karierne zgodbe, Koronavirus

v solo po koroni

Šola in služba – misija nemogoče 2020?

Prihodnji teden bodo otroci ponovno sedli v šolske klopi. Ste delodajalci pripravljeni na obvladovanje razmer, ki se nam morebiti obetajo v jesenskem obdobju?

Nasveti, Odnosi

sestanek ekipa 1080px

»Konja, ki zmaguje, ne menjaš«, pregovor, ki drži kot pribito!

Pomladne izzive so podjetja reševala na različne načine – nekatera so modro počakala in izkoristila pomoč države in največje udarce sanirala s protikoronskimi ukrepi vlade RS, druga so pomladno obdobje težje prenesla, zapadla v zaskrbljujoče novice ter žal preventivno odpuščala da so lahko poskrbela za tekočo stabilnost in preživetje podjetja. Se je kdo med njimi prenaglil?

Nasveti, Kariera, Zakonodaja

Dokumenti zaposlenih

Zakaj samo POZ ni dovolj, ko nas obišče delovni inšpektor?

Temeljni dokument med delodajalcem in zaposlenim je pogodba o zaposlitvi. Četudi je sestavljena iz številnih členov, ki opredeljujejo delovno razmerje, ne vsebuje vseh potrebnih podatkov.

Nasveti

dokumentacija

Delovno razmerje – trden temelj za korektno delo

Delovno razmerje predstavlja daj-dam odnos med dvema subjektoma: delodajalcem na eni strani in zaposlenim na drugi. Poleg obojestranskih koristi, ki jih prepoznavata obe strani in zaradi katerih ta odnos sploh nastane, bomo s trdnimi temelji in izpolnjevanjem delovno-pravnih obveznosti obeh strani zagotovili celovito korekten odnos od začetka do (morebitnega) zaključka.

Kariera, Pogodba, Zakonodaja

celovita ureditev org kadr podrocja

Ste prepričani, da je odpoved pogodbe edina možnost za stabilizacijo vašega poslovanja?

Ogromno delodajalcev v tem trenutku razmišlja, kakšno bo njihovo nadaljnje poslovanje. Kritični meseci šele prihajajo in napovedi niso obetavne. Jasno je, da ukrepi in pomoč, ki jih je Vlada namenila gospodarstvu, ne bodo dovolj. Nekateri delodajalci že razmišljajo o nujnih in drastičnih naslednjih korakih, s katerimi bodo poskrbeli, da bo podjetje preživelo najtežje čase.

Nasveti

brezplacen oglas

Ste že izkoristili brezplačno objavo zaposlitvenega oglasa na optius.com?

Številni delodajalci bodo tudi v tem gospodarsko negotovem obdobju potrebovali okrepitve. In z Optiusom jih bo veliko lažje najti! Preberite si, zakaj se iskanje sodelavcev ne more ustaviti ter kako vam lahko v krizi pomagamo čim prej (in celo brezplačno!) najti pravi kader.

Zaposlitveni oglas