Nasveti za upravljanje s kadri

Ekipa strokovnjakov portala Optius vam z veseljem pomaga z nasveti pri kadrovanju. Pogovorimo se lahko osebno, veliko kadrovskih novosti in zanimivosti pa smo vam pripravili tudi v naših HR nasvetih.  

Prijava na newsletter

produktivnost na sestankih 1

Sestanki – glavni sovražnik produktivnosti?

Sestanki so v delovnem okolju pogosto videni kot nujno zlo. Lahko so namreč časovno potratni, neproduktivni in naporni za zaposlene. Vendar pa so sestanki velik del sodobnega poslovanja in lahko predstavljajo dragoceno orodje za komunikacijo, sodelovanje ter sprejemanje odločitev. Problem pa se skriva v tem, da mnogi sestanki niso dobro načrtovani in uspešno izvedeni.

Nasveti, Motivacija, Delodajalec, Coaching

HR TRENDI V 2023

HR trendi v letu 2023

Leto 2023 v svet HR-ja prinaša nove trende, ki so v veliki meri še vedno posledica pandemije. Slednja je namreč s sabo prinesla številne spremembe, ki so dodobra zamajale tradicionalne načine dela ter vplivale na pričakovanja zaposlenih. V članku bomo podrobneje raziskali najpomembnejše trende za področje človeških virov v letu 2023 in njihov vpliv na delo v podjetjih.

Kader, Delodajalec

image3

Tako nizke brezposelnosti v Sloveniji še nismo imeli in zakaj bo ta najverjetneje spet poskočila

Septembrsko število registriranih brezposelnih pri Zavodu za zaposlovanje je bilo najnižje v samostojni Sloveniji, saj je bilo na zavodu prijavljenih 52.043 oseb, kar je 21,3 % manj kot septembra 2021.

Brezposelnost

Zajeta slika2

Organizacijsko izkrcavanje – offboarding

Preverite, kaj je offboarding in kako ga uspešno izpeljati, da se boste od zaposlenega poslovili v dobrih odnosih!

Pristranost pri kadrovanju

Vpliv nezavedne pristranskosti pri kadrovanju

Ste se kdaj zalotili, da kot kadrovik v službi sprejemate pristranske odločitve? Preverite, kaj lahko storite za objektivnejše opravljanje delovnih nalog!

Nasveti, Karierne zgodbe, Kariera, Delodajalec, Odnosi

Izgorelost na delovnem mestu

Izgorelost kadrovskih strokovnjakov

Izgorelost je epidemija današnjega časa. Preberite članek in odkrijte, kateri so glavni simptomi tega stanja, da boste znali pravočasno ukrepati.

Nasveti, Motivacija, Kader, Delodajalec, Odnosi, Koronavirus

razmere podjetje koronavirus

Razmere v podjetjih v času ponovnega vala koronavirusa

Kakšna situacija vlada trenutno v podjetjih, glede na nov val koronavirusa? Ali smo se že navadili na spremembe in novosti, ki nam jih je povzročil virus?

Koronavirus

Pomanjkanje kadra

Na kaj ob »kroničnem pomanjkanju« pravega kadra, kadroviki danes ne smejo pozabiti

Se tudi v vašem podjetju srečujete s težavo pridobiti kvalitetne prijave? Imate trenutno razpisano prosto delovno mesto, vendar se vam zdi, da ustreznega kandidata ne boste dobili?

Zaposlitveni oglas, Kader

ucinkovit zaposlitveni oglas

Zaposlitveni oglas, ki bo pritegnil prave sodelavce

Spoznajte smernice, ki vam bodo v pomoč pri kreiranju zaposlitvenega oglasa, ne glede na opis želenega delovnega mesta. Z upoštevanjem njih boste korak bližje k odličnem zaposlitvenem oglasu.

Zaposlitveni oglas

image2

Karierno zaposlitveni portal Optius.com ponuja sodobne in celovite rešitve pri iskanju novih sodelavcev

Portal Optius omogoča podjetjem personalizirane rešitve pri iskanju novih sodelavcev, saj lahko vsako podjetje glede na velikost in kadrovske potrebe zakupi vrsto in število oglasov glede na dejanske potrebe. Ta jim omogoča večjo fleksibilnost in stroškovno učinkovitost.

Kader, Delodajalec

image

6 značilnosti slabe vodje

Raziskave kažejo, da zadovoljstvo zaposlenih na delovnih mestih izhaja iz zadovoljstva v medosebnih odnosih in direktnega upravljanja vodij. Fluktuacija in odhodi iz podjetij so ponavadi posledica slabih odnosov znotraj ekipe in v relaciji vodja zaposleni, manj pa je odhodov zaradi vsebine in vrste dela, ki ga zaposleni opravlja.

Motivacija, Delodajalec

srecni zaposleni

Kako privabiti nove in zadržati obstoječe zaposlene?

Kaj zaposlenemu danes največ pomeni? Ali je to dobra plača, fleksibilen delovnik, varno delovno okolje, možnost napredovanja? Ali so to tudi odločilni faktorji, ki jih upošteva potencialni kader? Preberite v nadaljevanju.

Kader