Politika varstva zasebnosti in piškotkov

1. Splošno

Podjetje Moja zaposlitev d.o.o. (v nadaljevanju upravljavec), ki upravlja z zaposlitvenim portalom www.optius.com (v nadaljevanju portalom), se zaveda pomembnosti varovanja vaših osebnih podatkov in zasebnosti, zato z vsako posredovano informacijo ravna skrbno.
Področje varstva osebnih podatkov v Sloveniji sistemsko ureja Zakon o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) ter Uredba (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27.04.2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov), ki določata pravice, obveznosti, načela in ukrepe, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika pri obdelavi osebnih podatkov.
Upravljalec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s temi pravili je Moja zaposlitev d.o.o.. Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za spodaj navedene namene.

2. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v Moji zaposlitvi je Saša BOŠTJANČIČ, dosegljiva na e-naslovu sasa@optius.com.  

3. Obdelovalec osebnih podatkov

Pogodbeni obdelovalec osebnih podatkov podjetja Moja zaposlitev d.o.o. je Innovatif d.o.o., Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana.
Upravljalec in obdelovalec osebnih podatkov sta medsebojna razmerja in obveznosti opredelila in uredila s pisno pogodbo.

4. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Moja zaposlitev d.o.o. zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

5. Vrste osebnih podatkov in namen njihove obdelave

Moja zaposlitev d.o.o. zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve posameznikov in zakonitega interesa.

      a. Obdelava na podlagi privolitve

Moja zaposlitev d.o.o. zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi privolitve posameznika za naslednje primere:

 • Prijava na E-informator (ime, priimek, elektronski naslov – podatki se uporabljajo izključno za namen pošiljanja obvestila o prostih delovnih mestih, po izbranih kriterijih direktno na elektronski naslov iskalca zaposlitve.  E-informator se pošilja enkrat dnevno. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Moja zaposlitev d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.)
 • Prijava na e-novičke - iskalci (ime, priimek, elektronski naslov – podatki se uporabljajo izključno za namen pošiljanja novic s koristnimi nasveti in zanimivostmi s področja dela ter občasnim oglaševanjem s področja zaposlovanja. Newsletter se pošilja največ enkrat mesečno. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Moja zaposlitev d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.)
 • Prijava na e-novičke - delodajalci (ime, priimek, elektronski naslov – podatki se uporabljajo izključno za namen pošiljanja novic s koristnimi nasveti, zanimivostmi s področja dela in kadrovanja, ter obveščanju o dogodkih za delodajalce s področja kadrovanja. Newsletter se pošilja enkrat mesečno, obvestila o dogodkih pa tudi do večkrat mesečno. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Moja zaposlitev d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.)

      b. Obdelava na podlagi zakonitega interesa

Moja zaposlitev d.o.o. zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi zakonitega interesa v naslednjih primerih:

 • registracija uporabnika v portal – iskalec zaposlitve (ime, priimek, elektronski naslov – podatki se uporabljajo izključno za namen boljše uporabniške izkušnje iskalca zaposlitve. Z opravljeno registracijo se lahko enostavno prijavlja na zaposlitvene oglase, v sistem shrani svoj CV s katerim se potem lahko prijavi na oglase z nekaj kliki. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Moja zaposlitev d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.)
 • vpis CV-ja v bazo CV-jev (ime, priimek, elektronski naslov, celoten CV, ki je aktiven/shranjen v sami bazi CV-jev in njegove priloge. CV iskalca je lahko anonimen, če se sam iskalec tako odloči – osebni podatki iskalca in zadnja zaposlitev sta skrita. Anonimnost CV-ja iskalca se lahko zagotovi, če le-ta ne pripenja datotek z osebnimi podatki.
 • Osebni podati se uporabijo izključno za namen vpisa v Bazo CV-jev, ki jo lahko pregledujejo delodajalci, ki imajo omogočen paket vpogledov v Bazo CV-jev. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Moja zaposlitev d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.)
 • registracija uporabnika v portal – delodajalec (podjetje, ime in priimek kontaktne osebe, elektronski naslov, telefonska številka – podatki se uporabljajo izključno za namen uporabe portala. Delodajalec se mora, če želi objaviti zaposlitveni oglas obvezno registrirati v portal in tako objaviti oglase. Z opravljeno registracijo lahko objavijo zaposlitvene oglase, pregledujejo prijave kandidatov in kandidatom odgovarjajo ali pošiljajo obvestila iz uporabniškega vmesnika. Podatki se shranijo na strežnik podjetja Moja zaposlitev d.o.o., ki je shranjen v posebni varni sobi, do strežnika ima dostop samo omejeno število uporabnikov.)

6. Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec v skladu z določbami veljavnih predpisov spoštuje vašo pravico do zasebnosti, in sicer na način:

 • osebni podatki so informacije, ki ste jih upravljavcu posredovali za potrebe izvajanja pogodbe z upravljavcem, sklenjene z registracijo na portalu in vezane na izvajanje vaših aktivnosti v okviru portala;
 • osebnih podatkov, ki  jih boste posredovali upravljavcu preko portala, bo upravljavec obdeloval le za potrebe izvajanja aktivnosti, ki izhajajo iz vaše registracije na portalu, ter podatkov izven tega ne bo obdeloval v druge namene ali jih kakor koli posredoval ali dal v uporabo tretjim osebam ter jih kakor koli drugače uporabil v nasprotju z zakonom;
 • od vas ne zahteva in tako ne upravlja z občutljivimi osebnimi podatki,
 • posredovane podatke bo upravljavec uporabljal zakonito in samo za namene povezane z njegovim poslovanjem, to je za potrebe izvedbe storitev portala, o čemer vas tudi obvešča na straneh portala;
 • po izpolnitvi namena uporabe osebnih podatkov se ti arhivirajo za toliko let, kolikor določajo zakoni, ki urejajo delovanje naših storitev;
 • osebni podatki, uporabljeni za namene storitev portala, so ustrezni in po obsegu primerni glede na namen zbiranja;
 • na portal svoje osebne podatke vnašate prostovoljno in imate pravico do vpogleda, dopolnitve, popravka, blokiranja in njihovega izbrisa na način, ki ga omogočajo te spletne strani.

7. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo dokler obstaja namen oziroma do preklica dane privolitve posameznika. Posameznik lahko privolitev kadarkoli spremeni ali prekliče.
Osebni podatki, ki se zbirajo na podlagi zakonitega interesa se hranijo do preklica uporabnika.

8. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Moja zaposlitev d.o.o., Borovec 2, 1236 Trzin ali preko elektronske pošte podpora@optius.com. Na navedeni  naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.
Posameznik lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

9. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo Moja zaposlitev d.o.o. nemudoma izvedla vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestil, prav tako bo s tem seznanila pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

10. Varnostne značilnosti  portala

Upravljavec se zaveda pomena varnosti, zato si prizadeva varovati vaše osebne podatke. Nepooblaščen dostop do njih, njihovo uporabo in razkritje preprečuje s številnimi varnostnimi tehnologijami in postopki. Osebni podatki, ki jih vnašate na portal, so shranjeni v računalniških sistemih z omejenim dostopom na nadzorovanih mestih.

11. Povezovanje z drugimi spletnimi mesti

Druga spletna mesta, s katerimi se povežete preko portala, lahko vsebujejo določila o zasebnosti podatkov, ki se razlikujejo od določb te Izjave o zasebnosti. Zaradi zaščite vaše zasebnosti vam svetujemo, da si ogledate izjave o zasebnosti tudi na ostalih spletnih mestih, do katerih dostopate prek portala.

12. Spremembe izjave o zasebnosti in stik z uporabniki

Glede na dopolnitve predpisov s področja varstva osebnih podatkov lahko upravljavec Izjavo o zasebnosti posodobi. Spremenjena Izjava o zasebnosti velja od objave na spletni strani.
Glede uporabe portala ter za vsa druga vprašanja in pripombe, smo vam na voljo na podpora@optius.com. Potrudili se bomo, da boste dobili odgovor v najkrajšem možnem času.

13. Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

 • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
 • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
 • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
PHPSESSID www.optius.com seja Uporablja se za pravilno delovanje spletne strani.
_iCD2 www.optius.com leto Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.
card-shop www.optius.com 10 dni Omogoči nakupovanje in delovanje »košarice«.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
_ga Google Analytics 2 leti Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat_UA-130676402-1 Google Analytics minuta Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid Google Analytics dan Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
_fbp Facebook 1 leto Omogoči delovanje vtičnika Facebook.
ln_or Linkedin 1 dan Identificira uporabnika in mu pripiše edinstven ID.

14. Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov zaposlitvenega portala Optius bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

Politika je objavljena na spletnem mestu www.optius.com in velja od 14. 1. 2019 dalje.