Prosta delovna mesta v kraju Komenda

8 aktualna prosta delovna mesta

Naselje Komenda leži severno od glavne ceste KranjMengeš. Občina obsega 15 naselij, v njej pa ima stalno prebivališče registriranih približno 6500 ljudi, od tega približno 900 v samem naselju Komenda. Stopnja delovne aktivnosti znaša 71,7 % in je višja od slovenskega povprečja (66 %). Prav tako povprečna mesečna bruto plača zaposlenih presega povprečno slovensko plačo, in sicer znaša 1870,02 evra.

V občini je registriranih kar 716 podjetij, veliko pa jih je svoje mesto našlo tudi v hitro razvijajoči se poslovni coni v Žejah pri Komendi, ki vam lahko olajša iskanje zaposlitve. V njej lahko namreč na enem mestu najdemo uspešna podjetja, kot so na primer Plamtex, Biotera, G3 Spirits in RLS merilna tehnika, ki je prvo na svetu razvilo rešitev za magnetni rotacijski dajalnik. Industrijska cona sedež ponuja tudi podjetju Uvecto d.o.o., ki je z blagovno znamko Lelosi prisotno na več kot desetih svetovnih trgih. Zanimivo delovno mesto se lahko prav gotovo najde tudi pri katerem od drugih podjetij v poslovni coni.

Še eno uspešno podjetje, ki pogosto ponuja prosta delovna mesta v Komendi, je Novak M d.o.o., v katerem že od leta 1979 razvijajo, izdelujejo in prodajajo industrijsko oblikovane medicinske izdelke vrhunske kakovosti, s katerimi želijo izboljšati izkušnjo zdravstvene oskrbe tako zdravnikom kot pacientom po vsem svetu.

Občina za malo gospodarstvo nudi investicijska sredstva, spodbujajo pa tudi podjetništvo pri mladih in socialno podjetništvo z razpisi, ki jih objavljajo vsako leto. Posledično ni presenetljivo dejstvo, da povprečna starost v občini nižja od povprečne starosti prebivalcev Slovenije, in sicer znaša 38,5 leta, saj občina z vlaganjem v mlade predstavlja odlično mesto za mlade družine.

K privlačnosti bivanja v občini prispeva tudi bližina večjih mest, kot so Kamnik, Kranj in Ljubljana, in širša osrednjeslovenska regija, ki ponuja še več možnosti za delo, če ponudba prostih delovnih mest v Komendi ne vključuje zaposlitve po vašem okusu. Za dobro službo se je marskikateri pripravljen voziti tudi dalj časa, zato preverite še prosta delovna mesta na gorenjskem ali zaposlitev gorenjska.

Prav gotovo pa vam svetujemo, da čim prej preverite, kaj zajemajo prosta delovna mesta v Komendi na našem karierno zaposlitvenem portalu Optius. Držimo pesti, da se vam že danes nasmehne sreča in med njimi odkrijete zaposlitveni oglas, napisan prav za vas!