Bančništvo, Finance

30 aktualna prosta delovna mesta

→ Bančništvo

Bančništvo je opredeljeno kot poslovna dejavnost sprejemanja in varovanja denarja, ki je v lasti drugih posameznikov in subjektov, in nato posojanja tega denarja za izvajanje gospodarskih dejavnosti, kot je ustvarjanje dobička ali preprosto pokrivanje stroškov poslovanja.

→ Finance

Finance so širok izraz, ki opisuje dejavnosti, povezane z bančništvom, posojili, kapitalskimi trgi, denarjem in naložbami. Finance pravzaprav predstavljajo upravljanje z denarjem in postopek pridobivanja potrebnih sredstev. Vključujejo tudi nadzor, ustvarjanje in proučevanje denarja, bančništva, kreditov, naložb, sredstev in obveznosti, ki sestavljajo finančne sisteme.

Prosta delovna mesta na področju »Bančništvo, Finance« na portalu Optius.com

Analitik v financah,  Poslovni analitik za bančno področje, Analitik v reviziji, Vodja poslovalnice, Svetovalec za skladnost poslovanja, Višji specialist v finančnem kontrolingu, Notranji revizor, Bančnik…

Podjetja, ki oglašujejo delovna mesta na področju »Bančništvo, Finance« na portalu Optius.com

Banka Intesa Sanpaolo, NLB, Banka Slovenije, SKB, Addiko Bank, DBS, Banka Sparkasse, Delitte, UniCredit banka Slovenije, ….

Vir:
https://psu.instructure.com/courses/1806581/pages/introduction-what-is-banking-and-why-is-it-important?module_item_id=26004136
https://www.investopedia.com/ask/answers/what-is-finance/