Novice

SLika 01

WEBINAR: Znaš pravilno prebrati svojo plačilno listo?

Plačilna lista je dokument, ki ga mora delodajalec vsak mesec v pisni obliki izročiti zaposlenemu. Katere so njene ključne sestavine in zakaj je pomembno znati prebrati svojo plačilno listo?

image31

Dela prosti dnevi v letu 2024

V Sloveniji je v letu 2024 kar dvanajst dela prostih dni od trinajstih možnih. Le en praznik, ki bi bil sicer dela prost dan, pade na konec tedna. To je dan upora proti okupatorju, ki bo letos 27. aprila, torej na soboto.

Navedba plac v zaposlitvenih oglasih

Navedba višine plače že v zaposlitvenih oglasih

Nova zakonodaja od 7. junija 2026 dalje bo zahtevala razkritje plač v zaposlitvenih oglasih, kar bo olajšalo odločanje kandidatom in prispevalo k večji preglednosti na trgu dela.

Karierni Sejem Web Header 2400x1600 1

Karierni sejem - Sejem poklicev in izobraževanja 2023

V mesecu novembru 2023 bo v Mariboru spet zaživel 8. Karierni sejem - sejem poklicev in izobraževanja pod že prepoznavnim sloganom »Vesolje priložnosti«.

Banner delavnica Aktiviraj se na spletu

Brezplačna delavnica: Kako mi chat GPT lahko pomaga pri iskanju (prve) zaposlitve?

Kakšni so trenutni trendi pri iskanju zaposlitve in ali mi lahko Chat GPT pomaga pri pisanju CV-ja?

Kadrovski izzivi banner 768x480

KADROVSKI IZZIVI 2024 Vpliv umetne inteligence (UI) na delovna mesta, na delo v HRM ter na naše odnose

Spreminjajoče se okolje, umetna inteligenca in prihodnost skrbi za zaposlene. Pridružite se nam pri oblikovanju prihodnost HR upravljanja.

Naslovnica Novica HR ZAJTRK 1219x1016px 002

𝐎𝐩𝐭𝐢𝐮𝐬 𝐇𝐑 𝐳𝐚𝐣𝐭𝐫𝐤 "Kako optimizirati stroške in ob tem ohraniti trdnost organizacije?

Pridružite se nam na dogodku "Optius HR poslovni zajtrk: Kako optimizirati stroške in ob tem ohraniti trdnost organizacije?"! Razkrili bomo najnovejše strategije in nasvete za uspešno upravljanje stroškov v HR, ki bodo vaši organizaciji omogočili ohranjanje trdnosti in konkurenčnosti.

image28

Brezplačni webinar Psihološka prva pomoč na delovnem mestu

Psihološka prva pomoč je ključna za osebe v duševni stiski. Njen temeljni namen je zmanjšati simptome stiske in spodbuditi posameznike k iskanju strokovne pomoči. V delovnem okolju je postala ključna, saj vodje lahko s tem znanjem prepoznajo duševne težave med zaposlenimi in nudijo potrebno podporo, ustvarjajoč bolj zdravo delovno okolje.

Stipendije

AVIAT d.o.o. razpisuje kadrovske štipendije za študijsko leto 2023/2024

Kadrovske štipendije za študijsko leto 2023/2024 in sicer za študente dodiplomskega ali podiplomskega študija.

poplave

Pravice in obveznosti delavcev in delodajalcev v času naravnih nesreč ter interventni ukrepi

V skladu z 8. členom Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami so naravne nesreče potres, poplava, zemeljski plaz, snežni plaz, visok sneg, močan veter, toča, žled, pozeba, suša, požar v naravnem okolju, množični pojav nalezljive človeške, živalske ali rastlinske bolezni in druge nesreče, ki jih povzročijo naravne sile.