Novice

ZRSZ zakon o interventnih ukrepih

Imate vprašanje glede izvajanja Zakona o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov?

Državni zbor je v petek, 20. marca, sprejel Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP).

optius namizje

Digitalna solidarnost: brezplačna objava vaših kadrovskih oglasov na optius.com

Podjetja oz. delodajalci smo v tem času pred velikimi izzivi. Kako se soočiti s trenutno situacijo? Kako ohraniti poslovanje podjetij? Kako zaposlenim ohraniti delovna mesta in na drugi strani zapolniti tista, kjer se pojavljajo večje potrebe. Verjetno se tudi vaše podjetje sooča s tem kako in kje pridobiti nove posle ter kako jih izpeljati za dragocene kupce.

Dodaten placan dan dopusta starsem prvosolcev

Dodaten plačan dan dopusta staršem prvošolcev

11. januarja 2020 je začela veljati novela zakona o delovnih razmerjih, ki vsem zaposlenim staršem zagotavlja pravico do dodatnega plačanega dne dopusta v primeru spremstva prvošolca v šolo na prvi šolski dan.

akademija vodenja

Akademija vodenja na Ekonomski fakulteti

Tudi v letu 2020 bo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani potekala Akademija vodenja, ki je v zadnjih letih naletela na odličen odziv udeležencev.

Elektronski bolniski list

Uvedba elektronskega bolniškega lista

S 1. januarjem 2020 je stopil v veljavo elektronski bolniški list, kar pomeni, da so jih družinski zdravniki in pediatri že pričeli izdajati.

Delodajaci bodo zaposlovali v prvi polovici leta 2020

Optimistične napovedi zaposlovanja za prvo polovico leta 2020

Rezultati najnovejše raziskave Zavoda RS za zaposlovanje za prvo polovico prihodnjega leta so optimistične. Delodajalci bodo zaposlovali.

dan odprtih vrat november 2019

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Dogodek je namenjen šolski mladini in njihovim staršem, srednješolcem, študentom in iskalcem zaposlitve, ki si želijo novih kariernih izzivov.

govorica telesa

Govorica telesa na zaposlitvenem razgovoru - predavanje

Vabljeni na predavanje o telesni govorici, ki jo pripravljajo v knjižnici Otona Župančiča. Spoznali boste osnovne zakonitosti telesne govorice in kako jo lahko nadzorujemo v stresnih situacijah.

javno povabilo

Javno povabilo - podpora podjetjem za pripravo strategije za upravljanje starejših zaposlenih in krepitvi posameznih kompetenc

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije
objavlja Javno povabilo za zbiranje ponudba v okviru programa »Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile«.

cv delavnica koper naslovna

Pridi na brezplačno CV delavnico v Koper

Obnavljate ali na novo kreirate življenjepis? Poznate najnovejše smernice? Pridružite se nam na brezplačni CV delavnici, kjer boste izvedeli vse o življenjepisu.