Osrednjeslovenska - LJ

Prosta delovna mesta

Aktualna prosta delovna mesta: 598

Osrednjeslovenska regija je ena izmed dvanajstih statističnih regij Slovenije in druga največja. Je gospodarsko najbolj razvita regija v Sloveniji, ki ponuja največ prostih delovnih mest v Ljubljani. Poleg tega spada v Kohezijsko regijo zahodna Slovenija, ki jo poleg osrednjeslovenske regije, sestavljajo še gorenjska, goriška in obalno-kraška regija. V osrednjeslovenski regiji leži tudi glavno mesto Slovenije, Ljubljana. Tukaj je zaposlitvenih priložnosti največ.

V njej je v letu 2018 živela več kot četrtina slovenskega prebivalstva. Kot pravijo pri SURS, je po indeksu delovne migracije osrednjeslovenska statistična regija izrazito delovna regija. Število delovno aktivnih prebivalcev, ki so zaposleni v tej regiji, je namreč precej večje od števila delovno aktivnih prebivalcev, ki v tej regiji prebivajo.

Velika prednost regije je dobra lega ter dobra prometna povezanost. Leži med gorenjsko regijo na severozahodu in savinjsko ter zasavsko regijo na severovzhodu in vzhodu, na jugu med jugovzhodno Slovenijo in Notranjsko – kraško regijo ter na zahodu med Goriško regijo. Osrednjeslovenska regija ponuja čudovite pohodne poti v hribe, kulinarične destinacije, glavno mesto Ljubljana, bogato arhitekturno zgodovino Jožeta Plečnika, letališče Brnik, dobre kolesarske parke in povezave, reko Ljubljanico in Savo.

Regija obsega 25 občin, le te so:

Podatki o regiji za leto 2018

PODATKI ZA LETO 2018

REGIJA

SLOVENIJA

Površina km2 - 1. januar

2.334

20.273

Število prebivalcev - 1. julij

543.964

2.070.050

Gostota naseljenosti - 1. julij

233,1

102,1

Povprečna starost prebivalcev - 1. julij

41,9

43,3

Skupni prirast (na 1.000 prebivalcev)

12,6

6,8

Število zaposlenih oseb (po delovnem mestu)

278.628

780.203

Stopnja delovne aktivnosti (%)

66,4

64,5

Povprečna mesečna neto plača na zaposleno osebo (EUR)

1.184,59

1.092,74

Prihodek podjetij (1.000 EUR)

53.286.031

117.040.613

Povprečna starost osebnih avtomobilov (leta) - 31. december

9,4

10,1

 (SURS)

Regija je z zaposlitvenega vidika zelo pomembna tudi za prebivalce drugih regij. Povprečna mesečna neto plača zaposlenih v tej regiji je bila na ravni regij najvišja; znašala je 1.185 EUR (SURS). V osrednji Sloveniji je tudi največ podjetij, ki zaposlujejo.

Prosta delovna mesta v osrednjeslovenski regiji oglašujejo številna podjetja: Dulcis Gourmet d.o.o., Rex bistro d.o.o., SPORT VISION d.o.o., Tapro trgovina, d.o.o., Rudnidis d.o.o., LES-MMS d.o.o., Fotona d.o.o., Eurotrade1 d.o.o., Kemofarmacija, veletrgovina za oskrbo zdravstva, d.d., Slovenijales trgovina d.o.o., Krašcommerce d.o.o., Ljubljana, Vivovita d.o.o., Kemofarmacija, veletrgovina za oskrbo zdravstva, d.d., Telprom d.o.o., Big Bang d.o.o., Spar d.d., Mercator d.d., SKB d.d., AVTO DETR, d.o.o. Mengeš, ETA Kamnik, d.o.o., AS Domžale d.o.o., AS Domžale Moto center d.o.o., Avtotehnika d.o.o. Domžale, HELIOS Domžale, d.o.o., Horjak - Precise d.o.o. Domžale, SAM d.o.o. Domžale, Intersnack, d.o.o., Impuls, Domžale, d.o.o. in mnogi drugi.

Še vedno niste našli zaposlitve za vas? Nova služba te lahko čaka že za naslednjim ovinkom. Za še več zaposlitvenih ponudb si lahko ogledate ponudbo prostih delovnih mest v sosednjih regijah: prosta delovna mesta v gorenjski regiji, prosta delovna mesta v goriški regiji, prosta delovna mesta v notranjsko-kraški regiji, prosta delovna mesta v zasavski regiji, prosta delovna mesta v jugovzhodni regiji ali prosta delovna mesta v savinjski regiji.

 

Vir: https://www.stat.si/obcine/sl/Region/Index/8

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.