Akademija Optius

V okviru Akademije Optius smo trdno zavezani temu, da za vas pripravimo obsežen nabor dogodkov ter obogatimo ponudbo z raznolikimi izobraževalnimi vsebinami, ki se temeljito posvečajo številnim vidikom kadrovanja. Naše izobraževalne dejavnosti zajemajo podrobno obravnavo kadrovske problematike in iskanje najučinkovitejših rešitev zanjo, s čimer želimo zagotoviti, da boste vedno korak pred konkurenco v vseh kadrovskih vidikih vašega podjetja.

 Da ne zamudite prihodnjega dogodka, vas vabimo, da se prijavite na e-novice Akademije Optius.

Prijava

Pretekli dogodki:

 • HR zajtrk: Kako optimizirati stroške in ob tem ohraniti trdnost organizacije? 16. 11. 2023 se na HR poslovnem zajtrku pogovarjali o tem kako optimizirati stroške dela brez prevelikega reza v število zaposlenih. Naša glavna odgovornost mora ostati skrb za sodelavce, ohranitev talentov in ključnega znanja, hkrati pa tudi dolgoročna skrb za lojalnost in motivacijo. Poglobili smo se v vzročno posledične korake pri optimizaciji stroškov, ter izvedeli kako določene aktivnosti vplivajo na zmanjšano produktivnost, nižjo motivacijo in poslabšujejo možnost zadržanja ključnih kadrov. Podrobnejši opis in foto utrinke najdete na povezavi.
 • HR zajtrk: Kako pravilno komunicirati v primeru (kolektivnega) odpuščanja? 17. 11. 2022 smo se na HR zajtrku pogovarjali na kaj je potrebno biti pozoren pri kolektivnih odpuščanjih.Poleg obveznih korakov v programih razreševanja presežnih delavcev ali katerikoli aktivnosti zmanjševanja števila sodelavcev, nikakor ne smemo pozabiti na ustrezno komunikacijokorektne odnose ter nenazadnje seveda tudi na sam ugled podjetja. Podrobnejši opis in foto utrinke najdete na povezavi.
 • HR Poslovni zajtrk: Duševno zdravje na delovnem mestu. 14.10. 2021 smo se na HR Poslovnem zajtrku dotaknili tematike duševno zdravje na delovnem mestu. Srečali smo se s primeri dobrih praks, kako nekatera podjetja ohranjajo in krepijo duševno zdravje zaposlenih na delovnem mestu, saj je skrb za duševno zdravje in počutje zaposlenih odgovornost obojih; tako posameznika kot tudi delodajalca. Za podrobnejši opis in foto utrinke kliknite na povezavo
 • HR Okrogla miza: Rak na delovnem mestu 6. 10. 2020 je potekala online HR okrogla miza na kateri smo se pogovarjali o pomenu preventive in zgodnjega odkrivanja raka pomembno vlogo prispevajo tako ženske same, kot  lahko tudi njihovi delodajalci. Da bi bilo zdravljenje bolezni kar se da prijazno, je pomembno, da se o njej odkrito pogovarjamo tudi v svojih delovnih sredinah in sodelavcem z vrnitvijo na delo omogočimo primerno delovno mesto. Za podrobnejši program, urnik in posnetek okrogle mize kliknite na povezavo
 • HR poslovni zajtrk: Proaktiven pristop k menopavzi na delovnem mestu je pomemben del kadrovske strategije. 10. oktobra 2019 smo se na HR poslovnem zajtrku dotaknili tematike poti skozi različna življenjska obdobja, ter si ogledali, kako lahko podjetja olajšajo delo ženskam. S skrbjo za mlajše sodelavke pa stlakujejo zdravo pot v menopavzno obdobje. Za podrobnejši opis in foto utrinke kliknite na povezavo.
 • Mednarodna konferenca: Voditelj prihodnosti, dirigent s posluhom za vsakogar:  Skozi personaliziran pristop do zavzetih zaposlenih. 28. maja 2019 se je odvijala Mednarodna konferenca katere rdeča nit konference se je odvijala skozi personalizacijo, saj živimo v dobi izbire, ko lahko svoje življenje oblikujemo glede na naše osebne interese, želje in potrebe. Personalizacija je trend, ki spreminja tudi upravljanje s kadri. Enotni kadrovski modeli in rešitve zato ne morejo ustrezati vsem zaposlenim.
  Za podrobnejši opis in foto utrinke si lahko ogledate na povezavi.
 • Podjetniški zajtrk: Ali ocenjevanje znanj in razvoj kompetenc vodita do zadovoljnejših zaposlenih in zaposlovalcev? 11. septembra 2018 smo pripravili posvetovalni dogodek projekta EPUO podjetniški zajtrk Zveze ljudskih univerz Slovenije (ZLUS) in portala mojazaposlitev.si z naslovom Ali ocenjevanje znanj in razvoj kompetenc vodita do zadovoljnejših zaposlenih in zaposlovalcev? Za podrobnejši opis kliknite na povezavo.
 • Mednarodna konferenca 2018: Voditelj prihodnosti ustvarjalec zavzetih zaposlenih. 27. marca 20218 smo se dotaknili teme da se mora  Dober voditelj zavedati in razumeti, da lahko s pravimi orodji in veščinami razvije potencial in spodbudi zavzetost svojih zaposlenih. Podrobnejši opis in foto utrinke si lahko ogledate na povezavi
 • HR strokovno srečanje 2017: Prepoznavane in obvladovanje odvisnosti zaposlenih v podjetju. 23. 11. 20217 smo se na HR strokovnem srečanju  dotaknili teme odvisnosti vseh vrst. Danes so odvisnosti zelo zahrbtne, poleg tega pa se pojavljajo tudi nove oblike, ki jih moramo pravočasno prepoznati. S strokovnjaki smo razvili pogovor o tem, kako prepoznati odvisnost pri zaposlenih, kako ravnati v primeru, ko odvisnost zaznamo, predvsem pa pregledali dobre prakse podjetij, ki so se s temi izzivi uspešno soočili in jih uspešno obvladali.
 • HR zajtrk 2017: Privabljanje in upravljanje talentov v praksi. Kateri modeli delujejo, zakaj ter kako? 27. septembra 2017 smo govorili o tem kako v praksi izgleda privabljanje in upravljanje s talenti v podjetju. Odgovorili smo na vprašanja kateri modeli delujejo in zakaj. 
 • HR zajtrk 2017: Demografska gibanja: kako bodo demografska gibanja v Sloveniji vplivala na vse težje iskanje ustreznih sodelavcev. 16. marca 2017 smo se dotaknili teme, kaj lahko delodajalci pričakujejo glede demografskih gibanj v Sloveniji, ki v zadnjem času ne kažejo ugodnega trenda. Odgovorili smo na vprašanje kaj lahko podjetja storimo že danes, , da pravočasno zaposlimo prave ljudi, razvijamo njihove potenciale in tako poskrbimo za ključno konkurenčno prednost današnjega poslovnega okolja motivirane sodelavce.

 

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.