Prosta delovna mesta v kraju Novo mesto

7 aktualna prosta delovna mesta

Novo mesto je sedmo mesto po velikosti v Sloveniji in ima nekaj nad 37.000 prebivalcev. Je prestolnica zgodovinske pokrajine Dolenjske ter sedež statistične regije Jugovzhodna Slovenija. Je mesto z bogato zgodovino in tradicijo in središče jugovzhodne Slovenije v kateri živi več kot 140.000 prebivalcev. 

Po številu prebivalcev je mestna občina Novo mesto šesta, med enajstimi mestnimi občinami v Sloveniji. (vir: SURS, 1. 4. 2021). Novo mesto je gospodarsko zelo razvita občina, v kateri imajo glavni sedež ene najbolj znanih in uspešnih podjetij v Sloveniji. To so Krka d.d., Adria Mobil d.o.o., Revoz d.d. in TPV, d.o.o.. Poleg njih pa so seveda še številna druga obetavna podjetja, ki ponujajo prosta delovna mesta v Novem mestu.

Po podatkih SURS iz l. 2019 je povprečna mesečna neto plača na zaposleno osebo znašala 1.286,19 eur. Registrianih pa je bil 3.178 podjetij.

Novo mesto ima tudi svoj Podjetniški inkubator Podbreznik, ki ponuja pomoč podjetjem z najemom poslovnih prostorov, možnosti dela v coworking pisarnah, subvencijah, organiziranju različnih izobraževanj in delavnic, sodelovanjem podjetij med seboj in vključevanje startupov, idr. Tako nastajajo vedno nove inovativne podjetniške ideje. Prostih delovnih mest v Novem mestu, tako nikakor ne primanjkuje.

Mesto ima do leta 2030 v planu, da se razvije v pametno mesto, z boljšo infrastrukturo in prostorsko ureditev, ki vključuje boljšo skrb za okolje in pravtako njegove prebivalce. To je zelo pomembno tudi za ljudi, ki bi našli zaposlitev v Novem mestu in bi se zaradi boljšega in urejenega življenjskega prostora bili pripravljeni preseliti. S tem bi naraslo tudi zanimanje za delo v Novem mestu.

Ne smemo pozabiti na reko Krko, ki je ena najdaljših in najčistejših rek v Sloveniji. Teče skozi mesto Novo mesto in ponuja čudovite razgleden točke in turistične destinacije. Turizem ponuja tudi pester izbor dejavnosti in predstavlja številne zaposlitvene priložnosti.

Podjetja, ki oglašujejo prosta delovna mesta v Novem mestu in okolici, na zaposlitvenem portalu Optius.com so: KRKA, d.d., Novo mestoADRIA MOBIL, d.o.o. Novo mestoTERME KRKA, d.o.o., Novo mestoEVENTUS, Novo mesto, d.o.o.TERMOTEHNIKA d.o.o., Total d.o.o. Novo mesto in mnogi drugi. 

Vir:
https://www.novomesto.si
https://www.rc-nm.si/podjetniski-inkubator/
https://www.stat.si/obcine