Prosta delovna mesta v kraju Kamnik

Kamnik je srednjeveško mesto z dvema gradovoma, samostanom in s slikovito obrtniško ulico. Ima 13 768 prebivalcev in leži na nadmorski višini 380 m. Velja za eno najlepših in najstarejših srednjeveških mest v Sloveniji. Leži v naročju Kamniško-Savinjskih Alp. Nadvse privlačna pa je tudi okolica: edinstvena Velika planina z najstarejše ohranjenim pastirskim naseljem, zelena Tuhinjska dolina z najvišje ležečimi termami Snovik v Sloveniji, Tunjice z Naravnim zdravilnim gajem, park v Arboretumu Volčji Potok ter Golf Arboretum.

Med vojnama se je močno razvila zlasti industrija: nastale so tri tovarne za predelavo lesa; najbolj znana je bila pohištvena tovarna Stol, razvila se je smodnišnica, na novo so začele delati tovarne kovinskih izdelkov Titan, Usnjarna Kamnik, tovarna gorčice in konzerv Eta ter tekstilna tovarna Svilanit. Več tovarn so kasneje zaprli.

Večja podjetja iz Kamnika, ki objavljajo prosta delovna mesta, mnoga tudi na portalu Optius.com: MESO KAMNIK d.d., SGP GRADITELJ d.d., ETA Kamnik, d.o.o.Zarja Kovis d.o.o., KamnikTERME SNOVIK - KAMNIK, d.o.o.KAMNIK-SCHLENK d.o.o. in drugi.