Prosta delovna mesta v kraju Logatec

11 aktualna prosta delovna mesta

Logatec je mesto v Občini Logatec, ustanovljeno je bilo leta 1972. Leži na nadmorski višini 476 m in šteje 9091 prebivalcev.

Občina Logatec leži v osrčju Notranjske, na stiku alpskega in dinarskega sveta, kar ji daje poseben pečat, ki se odraža na naravnih vrednotah, večinoma v obliki kraških pojavov v južni polovici občine vse od Planinskega polja, do Logatca, Kalc in Hotedršice. Skozi kraj je poleg ceste speljana tudi železniška proga Ljubljana – Sežana, kar je poleg bogatih gozdov omogočilo razvoj lesne industrije, ki je poleg kartonažne in druge industrije ter storitve gonilna sila razvoja. Posledica tega so vedno nova prosta delovna mesta v Logatcu. Kraj je vsakodnevno povezan preko Vrhnike z Ljubljano z rednimi avtobusnimi linijami, kar prevoz na zaposlitev omogoča tudi prebivalcem oddaljenih občin. Razvoj industrije in posledično intenzivno priseljevanje po letu 1961 je tako kar potrojilo število prebivalstva, s čimer sta se razvijala močno tudi promet in podjetništvo kar je pomenilo tudi več prostih delovnih mest v Logatcu in s tem večja možnost zaposlitve.

Logaško krajino prekrivajo bogati gozdovi, ki so s pomembnimi cestnimi sečišči usmerjali življenjske tokove, ki so se razvijali zlasti ob prevozništvu in lesarstvu. Na področju Logatca je močno razgibana rokodelska dejavnost (žagarstvo, kovaštvo, kolarstvo, sodarstvo, škafarstvo) zaradi česar je vseskozi tekel tudi živahen utrip kmetijstva, še posebej mlekarske in mesne pridelave.

Poleg naravnega ima Logatec tudi precejšnje bogastvo v kulturni dediščini zato ga zaznamujejo tudi tradicionalne prireditve, ki razkrivajo dušo domačinov. Ponuja tudi obilo možnosti za užitke na svežem zraku ter aktivno preživljanje časa, kjer boste prostor zase našli tako kolesarski navdušenci kot tudi tisti, ki čudesa narave raje odkrivate peš.

Večja podjetja iz Logatca, ki objavljajo prosta delovna mesta, mnoga tudi na portalu Optius.com: EXTERFER d.o.o., OBLAK GROUP d.o.o., ULTRAPOLYMERS d.o.o., LINDSTROM d.o.o., ALPFRIGO d.o.o.PS, d.o.o., LogatecŠUŠTERŠIČ d.o.o., Logatec, in drugi.