Prosta delovna mesta v kraju Celje

12 aktualna prosta delovna mesta

Celje je mesto in sedež mestne občine Celje, ki se nahaja ob sotočju rek Savinje in Voglajne. Je središče Savinjske statistične regije. Je administrativno, gospodarsko, turistično, upravno, kulturno in sejemsko središče regije, kar omogoča tudi več prostih delovnih mest v Celju. Šteje približno 38.000 prebivalcev in je tretje največje slovensko mesto. Zaradi svojega zgodovinskega pomena je eno od najpomembnejših slovenskih središč. Poleg zgodovinske v vrednosti, se Celje ponaša tudi z bogato športno infrastrukturo, kjer so v preteklosti gostili kar nekaj večjih športnih dogodkov. Je  tradicionalno najpomembnejše atletsko središče v Sloveniji s prvim samostojnim atletskim klubom in lastnim stadionom. Največjo znamenitost Celja predstavlja Stari grad Celje, ki je bil sedež Celjskih grofov, najvplivnejše plemiške rodbine na Slovenskem.

V občini Celje je od delovno sposobnega prebivalstva približno 67% zaposlenih ali samozaposlenih, kar je več od slovenskega povprečja. S tem, ko se podjetja razvijajo in rastejo, omogočajo tudi več prostih delovnih mest v Celju za morebitne iskalce (nove) zaposlitve.

Po osamosvojitvi Slovenije so se bila podjetja prisiljena preusmeriti iz metalurgije, ki je bila takrat najpomembnejša gospodarska panoga. Tako je bilo največje podjetje, Cinkarna Celje, sprva ustanovljeno kot tovarna cinka, kasneje pa so se specializirali za proizvodnjo titanovega dioksida. Cinkarna Celje tako že vrsto let razpisuje nova prosta delovna mesta v Celju. V novejšem času v gospodarstvu prevladujejo storitve in trgovina. Trgovinska in poslovna dejavnost je skoncentrirana severno od središča, kjer so bili nekoč obrati Cinkarne. Tam stoji tudi celjsko sejmišče, znano predvsem po vsakoletnem Mednarodnem obrtnem sejmu, ki je največji poslovni sejem v tem delu Evrope.

Eden od redkih celjskih gospodarskih gigantov ostaja podjetje Cetis, kjer se ukvarjajo s tiskanjem osebnih dokumentov, ovojnih embalaž in vinjet. Podjetje neprestano objavlja prosta delovna mesta v Celju saj imajo veliko potrebo po novih sodelavcih.

Mnogo podjetij iz Celja oglašuje tudi na zaposlitvenem portalu Optius.com, kjer objavljajo prosta delovna mesta: CINKARNA Celje, d.d.CETIS d.d., Kompoziti Emra d.o.o., Unitur d.o.o., Hermi d.o.o., Engrotuš d.o.o.Biro Ogis d.o.o., INEL d.o.o., INPOS, d.o.o., CeljeHermi d.o.o. in mnogi drugi.