Optius karierna svetovalnica

Ne veste kako sestaviti življenjepis? Kako napisati spremno pismo? Česa nikakor ne smemo obleči na razgovor ali v službo? Preberite naše karierne nasvete, ki vam bodo prišli prav tako med iskanjem nove službe kot na delovnem mestu. 

Prijava na newsletter

izkoristite praznicni december

Izkoristite praznični december za učinkovito mreženje in krepitev poslovnih odnosov

December, čas veselja, obdarovanja in druženja, ponuja edinstvene priložnosti za povezovanje in mreženje, ki lahko koristijo tako iskalcem zaposlitve kot tudi tistim, ki želite okrepiti svoje profesionalne odnose. Raziskali smo načine, kako izkoristiti praznični december za učinkovito mreženje na LinkedInu in izboljšanje vaših poslovnih stikov.

Nasveti, Motivacija, Delodajalec, Odnosi

Zaposlovanje kandidatov

Kako postati boljši pri zaposlovanju

Pri zaposlovanju je ključno izbrati prave kandidate za dolgoročni uspeh podjetja. Naš članek ponuja 10 nasvetov za optimizacijo kadrovskih strategij, vključno s komunikacijo in kandidatovo izkušnjo. S pravimi talenti lahko dosežete rast in uspeh v hitro spreminjajočem se poslovnem okolju

Nasveti, Delodajalec

Nova delovna mest ain umetna inteligenca

Kako razvoj novih tehnologij vpliva na trg dela

Razkrivamo raznolikost poklicev, ki so se pojavili z razvojem umetne inteligence. Spoznajte, kako AI oblikuje prihodnost dela in kaj to pomeni za vašo kariero v svetu tehnologije in inovacij.

image13

Kako biti manj živčen na razgovoru za službo

Premagovanje živčnosti na razgovoru za službo: Nasveti za samozavestno nastopanje. Raziskujte načine obvladovanja stresa in naučite se, kako postati samozavesten kandidat.

Nasveti, Prva zaposlitev, Iskanje zaposlitve, Intervju

Socialna omrezja za iskanje zaposlitve

Do nove službe s pomočjo družbenih omrežij

Družbena omrežja so nepogrešljivo orodje pri iskanju zaposlitve. Preverite, kako si lahko s pomočjo družbenih omrežij razširite krog poznanstev, gradite osebno blagovno znamko ter kako izkoristiti njihov potencial za pridobivanje novih zaposlitvenih priložnosti. Odkrijte strategije in nasvete za uspešno uporabo družbenih omrežij v vaši karieri.

Nasveti, Iskanje zaposlitve

starejsi zaposleni teamsko delo

Nasveti za starejše iskalce zaposlitve

Najdite uporabne nasvete za starejše iskalce zaposlitve ter povečajte svoje možnosti za uspeh. Spoznajte preverjene strategije za iskanje zaposlitve in premagajte izzive na sodobnem trgu dela

Nasveti

PORTAL Evidenca delovnega casa

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti

Nova sprememba zakona v Sloveniji omogoča učinkovitejši nadzor delovnega časa. Cilji vključujejo jasnejšo opredelitev evidenc, dostop do podatkov za delavce in izboljšanje inšpekcijskega nadzora. Delodajalci morajo izpolniti zahteve do 21. oktobra 2023.

SVETOVALNICA naslovna slika

Delo od doma: izzivi in priložnosti za uspeh

V tem članku boste izvedeli o prednostih in slabostih dela od doma ter različnih vidikih, ki jih je treba upoštevati pri delu na daljavo. Med prednosti spadajo prihranek denarja in časa, večja produktivnost, lažje usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja ter privabljanje širšega kroga kandidatov. Delo od doma lahko prinaša tudi slabosti, kot so omejena socialna interakcija, zamegljene meje med delom in zasebnim življenjem, slabši dostop do informacij in orodij ter zmanjšana pripadnost podjetju. Zato je pomembno, da se zavedate prednosti in slabosti ter se sami organizirate, da boste lahko dosegli najboljše rezultate.

Motivacija, Kariera, Delodajalec, Blagovna znamka delodajalca / Employer branding

delovna podrocja odporna na recesijo

Delovna področja, ki so odporna na recesijo

Delovna področja, ki so odporna na recesijo, so tisti sektorji, ki ohranjajo svojo stabilnost in rast kljub gospodarskim težavam. To vključuje storitvene dejavnosti, ki so osredotočene na ljudi in njihove osnovne potrebe, kot so hrana, zdravje, izobraževanje in varnost. Poleg tega so tudi panoge, povezane z informacijsko tehnologijo, e-trgovino, logistiko in transportom, pogosto manj občutljive na spremembe na trgu.

Iskanje zaposlitve, Brezposelnost, Delodajalec

neverbalna komunikacija

Telesna govorica na delovnem mestu

Pogosto se ne zavedamo, kaj vse sporočamo s svojo neverbalno komunikacijo. Z njo lahko osebam, s katerimi smo v stiku, nehote podamo napačne informacije ali pa izdamo nekaj o svojem počutju, kar bi morda raje zamolčali.

Nasveti, Kariera, Odnosi

ikona clanek 002

Znate prebrati plačilno listo?

Plačilna listina je dokument, katerega mora delodajalec izročiti delavcu v pisni obliki ter mora biti delavcu na razpolago na plačilni dan. Plačilni dan je določen s pogodbo o zaposlitvi, izplačan pa mora biti najkasneje 18 dni po preteku plačilnega obdobja, se pravi najkasneje 18. v mesecu za pretekli mesec.

Nasveti, Plača

Regres v letu 2022

Vse, kar morate vedeti o regresu za leto 2022

Se že veselite letošnjega dopusta? Načrtovanje bo še toliko slajše ob misli na regres za leto 2022. Preverite, kakšen znesek si lahko obetate letos.

Kariera, Kader, Delodajalec, Zakonodaja, Plača