Optius karierna svetovalnica

Ne veste kako sestaviti življenjepis? Kaj mora biti v spremnem pismu? Česa nikakor ne smemo obleči na razgovor ali v službo? Preberite naše karierne nasvete, ki vam bodo prišli prav tako med iskanjem nove službe kot na delovnem mestu. 

Prijava na newsletter

Prva pogodba o zaposlitvi

(Moja prva) pogodba o zaposlitvi

Preden podpišete pogodbo o zaposlitvi je dobro vedeti ali vsebuje nujne obveznosti, ki jih mora pogodba vključevati. Namreč obstaja več vrst pogodb, zato se je dobro o tem prej pozanimati.

Prva zaposlitev, Pogodba

poklici prihodnosti

Perspektivni poklici prihodnosti

Poklici prihodnosti niso le povsem novi profili, o katerih deset let nazaj nismo vedeli ničesar. So tudi pozabljeni poklici, pomembni za vsakdanje življenje.

Kariera

europass je oblika zivljenjepisa

Se življenjepis Europass sploh še uporablja?

Preberite, katere so prednosti in slabosti uporabe življenjepisa Europass in 5 nasvetov, kako sestaviti odličen življenjepis.

Življenjepis, CV

visja placa

Kako se pogajati za višjo plačo?

Menite, da si za svoje delo zaslužite boljše plačilo? Na kakšen način se lotiti pogajanja za višjo plačo vam razkrijemo v nadaljevanju članka.

Plača

iskalka zaposlitve sedi za mizo in razmislja

5 korakov do dela, ki vam bo pisano na kožo

Kako doseči želeno delovno mesto? Kako vedeti katera zaposlitev nam bo najbolj ustrezala? Z našimi nasveti bo odločitev lažja.

Iskanje zaposlitve, Kariera

naslovnica motivacija

Kako ostati motiviran za iskanje službe

Iskanje zaposlitve je ena najbolj zahtevnih nalog, kjer je veliko vzponov in padcev. Kljub temu ne smemo izgubiti zagona in moramo vztrajati za doseg želenega cilja.

Iskanje zaposlitve

naslovnica skupinski razgovor za sluzbo

Kako se pripraviti na zaposlitveni intervju

Zaposlitveni intervju ali večini bolj znano kot razgovor je lahko zelo stresna situacija. Kljub temu so vam lahko naši nasveti v pomoč pri samozavestnem nastopu.

Intervju

nasveti za lazje iskanje zaposlitve

Kaj storiti, da boste lažje in hitreje prišli do nove službe

Iskanje službe je zahteven projekt, ki terja dobro pripravo in veliko energije. Kaj pa lahko še storite, da vam bo pri tem še lažje?

Iskanje zaposlitve

fotografija spada v zivljenjepis

Kaj izpostaviti v življenjepisu in kaj vanj ne spada?

Lahko bi rekli, da je življenjepis ''živ'' dokument, saj je vsak trenutek lahko potreben prenove, izboljšav ali popravkov. Spoznajte kaj zapisati v svoj CV in kaj ne.

Življenjepis, CV

nova sluzba v letu 2021

Kako v letu 2021 najti zaposlitev

Ste v fazi iskanja ali menjave zaposlitve? Potem berite dalje, saj vam bodo naši namigi pomagali hitreje priti do želene službe.

Nasveti, Iskanje zaposlitve, Kariera, LinkedIn

pisanje motivacijskega pisma

10 nasvetov za zmagovalno spremno pismo

Vam pisanje spremnega pisma predstavlja težavo? Z našimi nasveti boste uspeli napisati prepričljivo MOTIVACIJSKO pismo, s katerim boste konkurenčni ostalim kandidatom.

Nasveti, Spremno pismo

iskanje zaposlitve v sloveniji

Trendi zaposlovanja v letu 2021

Vpliv covida-19 je dobro pretresel trg dela in v prihodnje lahko pričakujemo velike spremembe. Kakšne pa so napovedi zaposlovanja in kaj bi bile prave poteze za iskalce zaposlitve?

Nasveti, Iskanje zaposlitve, Kariera