Elektrotehnika, Elektronika, Telekomunikacije

Aktualna prosta delovna mesta: 117

→ Elektrotehnika

Elektrotehnika je ena novejših vej inženiringa in sega v konec 19. stoletja. Gre za vejo inženiringa, ki se ukvarja s tehnologijo električne energije. Inženirji elektrotehnike delajo na širokem naboru komponent, naprav in sistemov, od drobnih mikročipov do ogromnih generatorjev elektrarn.

→ Elektronika

Elektronika je veja znanosti, ki se ukvarja s preučevanjem toka in krmiljenjem elektronov (elektrika) ter s študijem njihovega obnašanja in učinkov v vakuumu, plinih in polprevodnikih ter z napravami, ki uporabljajo take elektrone.

→ Telekomunikacije

Telekomunikacijski sektor sestavljajo podjetja, ki omogočajo komunikacijo v svetovnem merilu, bodisi prek telefona ali po internetu, prek zračnih valov ali kablov, po žicah ali brezžično. Ta podjetja so ustvarila infrastrukturo, ki omogoča pošiljanje podatkov z besedami, glasom, zvokom ali videom kjer koli po svetu. 

Prosta delovna mesta na področju »Elektrotehnika, Elektronika, Telekomunikacije« na portalu Optius.com

Tehnični obdelovalec podatkov, implementacijski inženir, svetovalec za varnost, HW inženir, elektronik, serviser, razvijalec, inženir avtomatizacije, elektrotehnik, inženir elektrotehnike, električar, elektrikar, ...

Najpogosteje za področje elektrotehnike, elektronike, telekomunikacij objavljajo prosta delovna mesta naslednji delodajalci:

Elrad International, Softnet, Goodyear, A1, Telekom, Mega M, Vipap, Bisol. EHO, NLB,...

Viri:
https://www.livescience.com/47571-electrical-engineering.html
http://www.electronicsandyou.com/electronics-definition.html
https://www.investopedia.com/ask/answers/070815/what-telecommunications-sector.asp 

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.