Prosta delovna mesta v kraju Kranjska Gora

Aktualna prosta delovna mesta: 9

Kranjska gora je največji kraj Zgornjesavske doline, ki leži ob vznožju Julijskih Alp in Karavank. Naselje šteje približno 1500 prebivalcev in je osrednji del občine Kranjska Gora, ki se razteza na 256 km² površine. Občina je nastala v začetku leta 1995 in se je skozi leta uspešno razvijala, predvsem na račun turizma. Kranjska Gora in celotna regija tako predstavljata izredno priljubljeno turistično in športno središče, ki ga številni turisti radi obiščejo vse leto.

Zgornjesavska dolina je polna etnografskih zakladov, hkrati pa ponuja odlično izhodišče za adrenalinske športe in druge športne dejavnosti. Lokacija omogoča mir in odmaknjenost, po drugi strani pa možnost udeleževanja živahnih družabnih srečanj in dogodkov, kot so na primer smučarski skoki v Planici. Delo in življenje v Kranjski Gori tako ponuja nekaj za vsakogar, na vašo odločitev o morebitni selitvi in zaposlitvi pa bodo zagotovo vplivali tudi bližina narave, ugodno podnebje in različna prosta delovna mesta v Kranjski Gori.

Zaposlitev je mogoča predvsem v turizmu, začetki katerega segajo v leto 1904, ko je bilo tam kot eno prvih v Sloveniji ustanovljeno Turistično društvo Kranjska Gora. V preteklosti se je v občini razvijal predvsem poletni turizem, ki je zajemal pohodništvo, kolesarstvo in alpinizem, med vojnama pa se mu je pridružil tudi zimski turizem, ki vključuje aktivnosti, kot so sankanje, smučanje in že omenjeni smučarski skoki v Planici.

Posledično prosta delovna mesta v Kranjski Gori večinoma obsegajo delo v turističnem sektorju in gostinstvu. Leta 2019 je stopnja delovne aktivnosti v občini znašala 67,7 %, število podjetij, ki ponujajo zaposlitve, pa 629. Poleg turizma je pomembna tudi živinoreja, saj je v regiji veliko pašnikov za govedo.

Iskanje zaposlitve v Kranjski Gori vam lahko olajša veliko število hotelov, apartmajev in drugih nastanitev, ki skupaj ponujajo kar več kot 5000 postelj za goste, ponudba pa se zaradi velikega povpraševanja in potrebe po zaposlenih nenehno širi. Okrog starega vaškega jedra je tako zrasel turistični del z nastanitvami, rekreacijskimi objekti in trgovskim središčem, ki omogoča iskanje zaposlitve tudi osebam, ki si ne želijo delati v turističnem sektorju.

Pomemben ponudnik prostih delovnih mest v Kranjski Gori je Hit Alpinea d.d., družba za turizem in hotelirstvo z dolgotrajno tradicijo v Zgornjesavski dolini in mednarodno prepoznavnostjo, ki k sodelovanju redno vabi nove sodelavce in sodelavke.

Tudi karierni portal Optius ponuja različna prosta delovna mesta v Kranjski Gori, še posebej za vse, ki imajo željo svoje idealno delovno mesto najti v turizmu, gostinstvu in hotelirstvu. Naredite prvi korak do sanjske službe in preverite našo ponudbo!

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.