Komerciala, Trženje

95 aktualna prosta delovna mesta

 

→ Komerciala

Izraz komerciala se nanaša na trgovino ali splošno poslovno dejavnost. Izraz na splošno označuje dejavnost, ki se nanaša na poslovanje, ali dejavnost, ki ima motiv dobička.

Komercialo delimo na prodajo, nabavo in skladiščenje, medtem ko je trženje del marketinga. Uspešna podjetja razumejo, da morata prodajna in trženjska funkcija biti vedno usklajeni.

→ Trženje

Trženje ali prodaja je izraz, ki se uporablja za opis dejavnosti, ki vodijo do prodaje blaga ali storitev. Podjetja imajo prodajne organizacije, ki so razdeljene v različne ekipe. Te prodajne ekipe so pogosto določene na podlagi: Regije, v kateri prodajajo, Izdelkov ali storitev, ki jih prodajajo ali Ciljnih strank.

Komercialisti oz. prodajniki z izkušnjami so v samem vrhu med kadrom, ki jih delodajalci najpogosteje iščejo.  Dober komercialist oz. prodajnik je lahko le oseba, ki  pozna in razume najnovejše prodajne tehnike in veščine, ki razume pomen raziskave trga, marketinških kampanj, digitalnega marketinga, upravljanje družbenih medijev, pogajanja in izbiranja ustreznega kupca, predvsem pa, ki rad dela na terenu in z ljudmi.

Prosta delovna mesta na področju »Komerciala, Trženje« na portalu Optius.com

Prodajni zastopnik,  Prodajni predstavnik, Vodja prodaje, Direktor prodaje, Komercialist, Prodajnik, Tržnik, Prodajni agent, Komercialni referent, Zastopnik, Prodajalec, Prodajni svetovalec v trgovini, Skrbnik ključnih kupcev, Sodelavec pri prodaji, Vodja ključnih kupcev, Osebni bančnik, Pospeševalec prodaje, Prodajni inženir…

Področje dela »Komerciala, trženje« sta področji, ki ju vsako podjetje nujno potrebuje (mala, srednja in velika podjetja) za svoj obstoj.

Podjetja, ki oglašujejo delovna mesta na področju »Komerciala, Trženje« na portalu Optius.com

Akrapovič, Spar, Mercator, Gorenje, Kolektor, Lek, Krka, SKB, Odelo, Ema, Harvey Norman, Protim Ržišnik Perc, Lumar, Jelovica, Marles Hiše, Trimo, Zigrad, Pomgrad, Makro 5, CGP, Kolektor, Gorenjska gradbena družba, Varis, Nivo Eko, CBE, Duol, ISM Vuzem, Prenova-gradbenik, Elektromontaža, Banka Intesa Sanpaolo, UniCredit banka Slovenije, ….

Vir:
https://www.investopedia.com/terms/c/commercial.asp
https://blog.hubspot.com/sales/what-is-sales