Kadrovske storitve za podjetja

Zaposlitveni portal Optius.com vam ponuja celovite rešitve na področju pridobivanja novih sodelavcev. Velikokrat klasično oglaševanje ne zadostuje, še posebej pri deficitarnih kadrih. S partnerji, katerim zaupamo, vam ponujamo storitve, ki vam omogočajo širše pridobivanje kadrov, s katerim boste zagotovo našli rešitev za vaše kadrovske izzive.

PROGRAM PREZAPOSLOVANJA (OUTPLACEMENT)

Skrbni delodajalci so tisti, ki (po)skrbijo za svoje sodelavce tudi takrat, ko se morajo zaradi različnih razlogov, spopasti z zmanjšanjem števila svojih zaposlenih. Izguba zaposlitve sodi v sam vrh enega izmed treh največjih stresov v življenju posameznika, saj lahko povzroči finančne, psihološke in socialne težave. Namen programa prezaposlovanja je zagotavljati podporo na vsakem izmed teh področij. S storitvijo outplacementa - prezaposlovanja pomagamo zaposlenim, da se ob težkih okoliščinah izgube službe, čim hitreje vključijo na trg dela in najdejo novo zaposlitev.

Preberi več
IZBOR IN SELEKCIJA KADRA – HEADHUNTING

Velik del uspeha vsake organizacije so pravi ljudje na pravem mestu. V kolikor se odločate postopek selekcije zaupati zunanjemu partnerju, smo za vas izbrali najboljše strokovnjake, ki za vaše podjetje izvedejo postopek analize trga, iskanja in selekcije najbolj optimalnih kandidatov za vaše delovno okolje.

Preberi več
ZAGOTAVLJANJE TUJE DELOVNE SILE IN UREJANJE DELOVNIH DOVOLJENJ ZA TUJCE

S pooblaščenim izvajalcem posredovanja zaposlitev pregledamo trg delovne sile v BiH, Srbiji, na Hrvaškem in v Makedoniji ter za vas poiščemo ustrezne kandidate. Nudimo storitev na ključ – analiza trga, selekcija kandidatov, organizacija spoznavnih pogovorov in po potrditvi kandidata urejanje potrebne dokumentacije in postopkov za delo v Sloveniji oz. za delo v vašem podjetju.

Preberi več
CELOVITA UREDITEV ORGANIZACIJSKO-KADROVSKEGA PODROČJA

Najboljše ogledalo delodajalca so urejeni pogoji dela, podkrepljeni in opredeljeni z delovno-pravnega, kadrovskega in praktičnega vidika. Zunanja kadrovska služba poskrbi za izdelavo splošnih aktov podjetja, ki so v skladu z ZDR-1 in kolektivnimi pogodbami, svetuje na področju delovnega prava in razvoja kadrov, zastopa pred inšpekcijo in invalidsko komisijo, izdela vse kadrovske dokumente (pogodbe o zaposlitvi, obvestila o odmeri letnega dopusta, odpovedi, evidence zaposlenih itd.) ter skrbi za vse uskladitve s sprejetimi aktualnimi zakoni.

Za podjetja, ki nimate lastne kadrovske službe ali nimate potrebe za full-time kadrovika, poznamo rešitev v obliki zunanje kadrovske službe v celoti.

Preberi več
PSIHOLOŠKO TESTIRANJE

Ste že izbrali novega sodelavca in bi se radi prepričali, če je pravi za vašo ekipo? Na voljo so testi miselnih sposobnosti, osebnostnih lastnosti, vodstvenih kompetenc, metoda 360° in še vrsta drugih testov, ki jih izvedemo s pomočjo izkušenih in pooblaščenih strokovnjakov.

Preberi več
RAZVOJ BLAGOVNE ZNAMKE DELODAJALCA

Gradnja in utrjevanje blagovne znamke je postalo močno povezano s pridobivanjem ne samo najboljših kandidatov, temveč optimalnih, tistih, ki podjetju veliko doprinesejo pri doseganju zastavljenih ciljev. Pri strateški zasnovi vaše blagovne znamke vam skupaj s strokovno ekipo pomagamo predstaviti vaše ključne razlikovalne prednosti, ki vas bodo umestile pred vašo konkurenco. S prepletom različnih aktivnosti boste našli pravo rešitev, s katero boste pritegnili prave sodelavce in kar je ključno – jih tudi ohranili znotraj vaših organizacij.

Preberi več

AKADEMIJA OPTIUS: ORGANIZACIJA HR strokovnih DOGODKOV

V okviru Akademije Optius organiziramo različne HR dogodke in ostale izobraževalne vsebine na teme kadrovanja in voditeljstva (kadrovske problematike, razvoj blagovne znamke, privabljanje in zadrževanje sodelavcev, razvoj sodelavcev, idr…). Dogodki so namenjeni kadrovskim strokovnjakom, direktorjem ter tistim zaposlenim v podjetju, ki se ukvarjajo s kadrovanjem. Velik poudarek dajemo kakovosti in skrbimo, da so teme sveže, ter podkrepljene s konkretnimi praksami slovenskih in tujih podjetij.

V letošnjem letu pripravljamo pester program HR dogodkov, poslovnih zajtrkov ter HR konferenco. Vabimo vas, da nas redno spremljate.