Navodila za iskalce

Sejem je brezplačen, enostaven za uporabo in zagotavlja popolno anonimnost. Nič vas ne stane poskusiti.

Koristni napotki za on line sejem

On line karierni sejem navodila 600x399

On-line karierni sejem SE SPLAČA – ČE SE PRIPRAVIŠ!

Obisk on-line sejma je za iskalce popolnoma brezplačen.
Vendar pa obisk sam po sebi ne bo prinesel želenega, če se boš samo razgledal po stojnicah. Pripravi se za obisk delodajalcev in zaključi obisk sejma z novimi informacijami, kontakti ali celo povabilom na razgovor.

Ponujamo ti nekaj napotkov, kako se najbolj pripraviti na on-line karierni sejem:

   1. Skrbno opravi registracijo, ki je potrebna pred vstopom v on-line karierni sejem.

   2. Brez skrbi, udeležba na sejmu je brezplačna. Vnesi čim več  zahtevanih informacij in podatkov o sebi. Tako bodo delodajalci lažje dobili vtis, da je na drugi strani pogovornega okna oseba, ki pristopa resno in si želi nove zaposlitve. Priporočamo, da ob registraciji vneseš kar svoj CV (ni pa nujno).

   3. Razišči, kateri delodajalci so prisotni na on-line kariernem sejmu. Preglej vsa prosta delovna mesta, ki jih razpisujejo. Razmisli, kakšno delo si želiš opravljati in v katerih podjetjih želiš delati.

   4. V naprej si pripravi CV. Ko kontaktiraš delodajalca, moraš imeti že narejen CV. V kolikor ga že imaš, ga posodobi. Še bolje je, če ga prilagodiš in personaliziraš za posamezne delodajalce, ki bodo prisotni na sejmu in jih imaš namen kontaktirati.

   5. Pripravi si ključno sporočilo delodajalcu:

    -  Kaj lahko doprineseš podjetju?
    -  Kako tvoje izkušnje pripomorejo k doseganju ciljev podjetja?
    -  Zakaj želiš postati del njihove ekipe?

   6. Uredi si prostor. V primeru, da se povežeš z delodajalcem preko Skypa, naj ne bo v ozadju razmetana soba in hrupno okolje.

   7. Obleči se za uspeh.Čeprav se zdi on-line sejem bolj sproščen, kadroviki na drugi strani pristopajo profesionalno in enako pričakujejo od tebe.  Naj te ne preseneti Skype pogovor, ti pa si v trenerki - uredi se, za vsak slučaj.

   8. Preveri povezavo z internetom in baterijo na računalniku. Ni hujšega, kot da je prekinjen pogovor, ravno ko delodajalec pove, da te želi spoznati.

   9. Pazi na slovnico in uraden nagovor. Kljub temu, da si na v domačem okolju, nagovarjaj z go/ga, vikaj, ne uporabljaj slenga, okrajšav, emotikonov. OMG in BRB torej prihrani za prijatelje :)

   10. Piši si zapiske in postavljaj vprašanja kadroviku. Zapiši si, kaj je tvoj cilj na sejmu in si zapisuj aktivnosti. Tako lahko spremljaš, katere virtualne stojnice si že obiskal, koliko delodajalcev si že nagovoril, katerim delodajalcem si poslal CV, s katerim kadrovikom sta se ujela v klepetu in kje še čakaš odgovor na sporočilo ali celo povabilo na razgovor. Zapiski ti pomagajo, da slediš svojemu cilju in da po nesreči ne kontaktiraš istega kadrovika dvakrat in ga vprašaš isto vprašanje ali da ne pozabiš vprašati kaj pomembnega.

   11. Na sejem povabi tudi svoje prijatelje.
 • PRED SEJMOM: Kako se pripraviti na on-line karierni sejem?

  Tako kot tudi, na tradicionalni zaposlitveni sejem ne pridete nepripravljeni, se je tudi na on-line karierni sejem potrebno pripraviti.

 • Kaj lahko pričakujemo od on-line kariernega sejma?

  On-line karierni sejem je zelo podoben tradicionalnemu sejmu, kjer se delodajalci srečajo z iskalci zaposlitve. Edina razlika je ta, da je on-line karierni sejem narejen na spletni platformi in tako omogoča dostop iz vseh elektronskih naprav iz katerekoli lokacije na svetu. Pomembno je le, da imamo dobro internetno povezavo.