PRED SEJMOM: Kako se pripraviti na on-line karierni sejem?

Tako kot tudi, na tradicionalni zaposlitveni sejem ne pridete nepripravljeni, se je tudi na on-line karierni sejem potrebno pripraviti.

Priprave na Optius sejem

  1. Registrirajte se: Pred sejmom se že registrirajte in uredite svoj profil. Uporabite profesionalne vzdevke in ne zabavnih, kot je npr. miškapiška8.
  2. Poglejte seznam podjetij, ki bodo udeležena na sejmu: Preglejte seznam udeležencev in se lotite raziskave. Tista podjetja, ki so vam zanimiva še dodatno raziščite in se pripravite na pogovor s kadrovikom. Zapišite si vprašanja, na katera vas zanimajo odgovori. Na sejmih namreč delodajalci iščejo kandidate, ki so zainteresirani za delo v podjetju in imajo vprašanja ter jih upajo izpostaviti.
  3. Pripravite svoj CV: Ureditev vašega CV-ja je zlo pomembna. Posodobite ga, da bodo v njem aktualni podatki, prilagodite ga in ga naložite v vaš karierni profil. Ne pozabite tudi urediti vašega LinkedIn profila.
  4. Razmislite o ključnem sporočilu za delodajalca: Razmislite o sebi. O tem, kako se boste predstavili delodajalcu, zakaj ste primerni za delo v podjetju, katere so vaše ključne prednosti. Na vsa ta vprašanja si odgovorite že pred sejmom, da boste lahko v času sejma razmišljali o drugih stvareh.
  5. Preverite vašo tehnologijo: Preverite naprave s katerih boste dostopali do sejma, internetno povezavo. Da bo le ta v času sejma delovala brezhibno.

Vir: Ramussen