Katere stvari ne sodijo v službo?

Če smo čisto odkriti, vsi vemo, da bi pri sebi določene stvari radi spremenili. Vsega ravno ne moremo, nekatere stvari pa vseeno lahko. Slabe navade nas spremljajo tudi na delovnem mestu, ki nas na nek način lahko tudi ovirajo pri napredovanju. Izpostavljamo pet navad, katerih se je potrebno znebiti.

Da vas bodo nadrejeni opazili v pozitivni luči in boste pri delu še uspešnejši, priporočamo, da se znebite sledečih navad:

  • Uporaba čustvenih simbolov v službenih elektronskih sporočilih

Hej šef! :D Oprosti, danes malo zamujam z dokumenti, ki si mi jih naročil. ⛔ Obljubim, da se ne bo ponovilo. ⛭

Se vam zdi to primerno? Meni ravno ne. Čeprav vaš šef ali sodelavci uporabljajo družbena omrežja, so morda milenijci ali pa se enostavno pogovarjajo na takšen način, je to vseeno neprofesionalno z vaše strani. Najprimernejša in najbolj učinkovita poslovna sporočila so ravno tista, ki so napisana na kratek in prijazen način, brez dodatnih nepotrebnih vmesnikov.

  • Podajanje preveč osebnih informacij v službi

Vsi radi malce »potarnamo« nad zadevami, ki se nam dogajajo v zasebnem življenju, kar seveda ni nič narobe. Vendar pa služba ni najbolj primeren kraj, kjer bi razlagali vse svoje osebne težave. Dobro je imeti »službenega« prijatelja, seveda, če je to prijateljstvo dvosmerno, drugače pa smo v službi zato, da opravimo svoje zadolžitve in ne rešujemo osebnih težav svojih sodelavcev.

  • Objavljanje negativnih stvari na družbenih omrežjih

“ Končno petek. #mojaslužbajebedna ”

Če na katerem od svoji družbenih omrežjih objavimo kakšno negativno informacijo (o svoji službi), bo le ta slej kot prej prišla do vodje, ki pa verjetno ne bo vesel takšne novice. Poleg tega pa tudi rekruterji in kadroviki drugih podjetij spremljajo družbena omrežja. Ko boste menjali službo, bodo gotovo pregledali vaše profile, negativne informacije pa vas bodo zagotovo označile s »črno piko«.

  • Neprestano pritoževanje

Vsi poznamo kakšnega »nergača«, ki se neprestano pritožuje nad vsem – nad nalogami, ki so mu naložene, nad vremenom, hrano… Če ste ravno vi tisti, se poskusite zadržati. Poglejte na svet z bolj pozitivne plati, ter kako lahko k boljšemu vzdušju prispevate, namesto da kvarite klimo v vaši sredini. Vsi imamo kdaj težak dan, sodelavci in nadrejeni pa z nergači, ki se nenehno pritožujejo, nimajo potrpljenja - to vas lahko stane tudi vaše zaposlitve.

  • Telefoni med službenimi sestanki

Vsi vemo, da moramo biti danes dosegljivi 24 ur na dan. Če nas kdo želi, se moramo takoj javiti ali pa jih vsaj v roku ene ure poklicati nazaj. Odzivnost je danes na prvem mestu in zdi se nam, da nikamor ne moremo več brez telefona. Vseeno poskusite ignorirati telefon v času sestanka ali ga vsaj nastaviti na tiho zvonjenje. Lahko si tudi nastavite odzivnik, da boste poklicali nazaj, saj ste trenutno na sestanku. Vedno lahko vrnete klic. V nasprotnem primeru boste nevljudni in ne boste kvalitetno izpeljali sestanka.

  • Sanjanje o novih poklicnih priložnostih

Se vam zdi dan iz dneva isti, vas delo ne osrečuje? Tedni minevajo, vi pa ste nesrečni v svoji službi? Če se v službi ne počutite dobro, ste mnenja, da bi bili bolj zadovoljni drugje, potem je morda pravi čas, da poiščete novo zaposlitev. Za začetek si lahko pogledate prosta delovna mesta objavljena na našem zaposlitvenem portalu www.optius.com.

Ekipa Optius.

Vir: www.monster.com
Vir slik: www.pexels.com

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.