Prosta delovna mesta v kraju Bled

8 aktualna prosta delovna mesta

Občina Bled sodi med manjše občine v Sloveniji, vendar je hkrati eno najlepših alpskih letovišč. Naselje je znano predvsem po Blejskem jezeru, ki se poleti segreje do 26 °C in predstavlja pomembno rekreacijsko območje tako za domačine kot tudi turiste. Bled se zaradi prijetne klime ponaša z najdaljšo kopalno sezono med vsemi alpskimi letovišči.

Občina je znana po naravi, bogati kulturni dediščini in veliki biotski raznovrstnosti. Te naravne lepote privlačijo številne obiskovalce. Poleg tega regija predstavlja tudi privlačno izbiro za vse, ki razmišljajo o iskanju nove zaposlitve in selitvi. To je prispevalo k temu, da se je v zadnjih sto letih prebivalstvo blejske občine podvojilo. Temu je poleg ponudbe prostih delovnih mest na Bledu botrovala tudi nadpovprečna opremljenost z nekaterimi infrastrukturnimi napravami, predvsem z objekti, namenjenimi različnim športnim dejavnostim in prireditvam. Sredi leta 2020 je občina tako štela približno 7980 prebivalcev in se je po številu prebivalcev med slovenskimi občinami uvrstila na 67. mesto.

Leta 2020 je bilo število tistih, ki so se iz te občine odselili, nižje od števila tistih, ki so v njej našli svoj novi dom. Posledično je bil selitveni prirast na 1000 prebivalcev v občini pozitiven in je znašal 44,6. Med osebami v starosti 15–64 let, torej delovno sposobnim prebivalstvom, je bilo leta 2020 približno 68 % zaposlenih ali samozaposlenih oseb, kar je več od slovenskega povprečja, ki znaša 66 %.

Glavne možnosti za zaposlitev v regiji ponuja predvsem turistični sektor. Za začetnika turizma na Bledu velja Arnold Rikli, zdravilec, ki je v občini sredi 19. stoletja ustanovil »Naravni zdravilni zavod«. Poleg kopališč je uredil številne sprehajalne poti ter nastanitve. V občini je zaznati konstantno rast tujih gostov, vse bolj priljubljen pa je tudi kongresni turizem. Prosta delovna mesta na Bledu posledično zajemajo delo v različnih hotelih, kjer pogosto potrebujejo pomoč pri delu na recepciji, v kuhinji, pri čiščenju sob ipd.

Na Bledu pa je živa tudi lesna industrija. Pomemben ponudnik prostih delovnih mest na Bledu je na primer Lip Bled, moderno lesnopredelovalno podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo notranjih vrat, opažnih plošč in opreme za dom. Deluje že od leta 1948, njihovi izdelki pa ustrezajo najvišjim estetskim in kakovostnim standardom.

Seveda pa prosta delovna mesta na Bledu zajemajo možnosti tudi za vse tiste, ki niso domači v lesnem in turističnem sektorju. Za več prostih delovnih mest preverite ponudbo na portalu Optius, ki vam lahko močno olajša iskanje zaposlitve. Držimo pesti, da že danes najdete sanjsko delovno mesto zase!