Pet najpogostejših napak iskanja zaposlitve prek spleta

Da bo prijava uspešna, se moramo najprej postaviti v vlogo delodajalca. Razumimo, da delodajalci lahko prejmejo tudi po več sto prijav, zato mora biti celotna prijava čim bolj popolna, da pride v ožji krog.

Pri prijavljanju prek spleta se je v osnovi potrebno izogniti naslednjim napakam:

1. Nižje vrednotenje spletnega zaposlitvenega oglasa

Vedeti moramo, da ima spletno prijavljanje na oglase enako težo kot prijavljanje prek časopisnih oglasov. Podjetja, ki objavljajo zaposlitvene oglase prek spleta to počno na ta način, ker je za vse enostavnejše, s tem pa tudi zmanjšajo svoje stroške. Zato se potrudite pri pisanju svoje spletne prijave.

2. Površno pripravljen življenjepis

Ker želimo iskalci zaposlitve vnesti življenjepis v najkrajšem času, so le ti nemalokrat skopi s svojo predstavitvijo. Življenjepis je pogosto brez strukture in oblike, poln slovničnih napak… skratka površno narejen. Čeprav gre za prijavo prek spleta, se moramo tudi pri pisanju takega življenjepisa potruditi. Preverite oblike CV-jev s primeri >>

3. Prijava brez spremnega pisma

Veliko ljudi napiše svoj življenjepis in ga takoj pošlje izbranemu delodajalcu brez spremnega pisma. Velika napaka! S spremnim pismom imamo priložnost pritegniti delodajalčevo pozornost in ga prepričati, da bo o nas želel izvedeti več.

4. Življenjepis brez ciljne usmerjenosti

V primeru, da ciljamo na delovna mesta na različnih področjih dela, je priporočljivo, da imamo za vsako področje drug življenjepis, ki je bolj ciljno usmerjen na določeno vrsto dela oz. pripravljen tako, da ustreza zahtevam razpisanega delovnega mesta.

5. Prijava ni personalizirana

Preden se prijavimo na razpisano delovno mesto, se moramo pozanimati o podjetju. Vedeti moramo vsaj s čim se ukvarja in kakšne so zahteve do novega sodelavca na razpisanem delovnem mestu. Te informacije moramo potem upoštevati pri pisanju življenjepisa in spremnega pisma, saj bomo tako zelo povečali možnosti, da vzbudimo pozornost pri delodajalcu.