Kaj moraš vedeti pred podpisom pogodbe o zaposlitvi?

Kaj morate vedeti pred podpisom pogodbe o zaposlitvi in kako jo prekiniti? Izpolnjevanje razpisnih pogojev, sestavine pogodbe, obveznosti delodajalca in delavca, ter pravila redne in izredne odpovedi pogodbe

Kaj moraš vedeti  pred podpisom pogodbe o zaposlitvi in kako prekiniti pogodbo o zaposlitvi?

  1. Pričakovanja naj bodo realna!
  2. Vprašajte se kakšne izzive vidite na tem delovnem mestu? Kakšen bi lahko bil vaš doprinos? Kaj znate in s čim lahko še doprinesete podjetju? Kakšne kompetence in dodatna znanja imate? Kako (če že imate tovrstne izkušnje) ste se lotil izzivov in jih uspešno zaključil?
  3. Motivi in/ali razlogi so lahko zelo različni, kot so npr. brezposelnost, nezadovoljstvo s trenutno službo,  odgovarja vam  bližina delovnega mesta ali pa se selite v drug kraj, ali pa ste si že od nekdaj želeli delati v tem podjetju...
  4. Naše želje in pričakovanja naj se odrazijo v razpisnih pogojih, tako da najprej preverimo ali izpolnjujemo razpisne pogoje (zahtevana stopnja in vrsta izobrazbe, dodatna zahtevana znanja, delovne izkušnje), nadalje preverimo ali nam „ustreza“ delovno mesto z opisano vrsto dela, torej delom in nalogami, ki bi jih opravljali na delovnem mestu (nas to veseli, se v bližnji prihodnosti „vidimo“ na tem delovnem mestu, bi si želeli to delati?), potem preverimo tudi  ali nam ustreza vrsta pogodbe in delovni čas (nedoločen ali določen čas, polni ali krajši delovni čas,...), ter ne nazadnje preverimo kaj še dodatno kot „bonus“ v razpisu ponuja delodajalec in nam je zanimivo oziroma nas pritegne.

Vse te stvari lahko preverite in komunicirate tudi v nadaljnjem selekcijskem postopku v kolikor vas delodajalec povabi na razgovor.

V primeru, ko se z delodajalcem dogovorite za sklenitev pogodbe o zaposlitvi pa je zelo pomembno, da veste katere vse so obvezne sestavine pogodbe o zaposlitvi.