Kaj izpostaviti v CV-ju, ko iščete delo v prodaji in trženju?

Prodaja, trženje in marketing so ključen del v vsakem uspešnem podjetju. Iz tega razloga bodo ta delovna mesta vedno na voljo ne glede na razmere v gospodarstvu. Kljub temu pa na tem področju ni vedno enostavno graditi kariero.

Za zasedbo visoko kvalificiranih tehničnih delovnih mest so zahtevane določene sposobnosti in znanja, zato je dobro vedeti, kako jih izpostaviti v svojem CV-ju, če ciljate na kariero v prodajnem spektru.

Pri pisanju življenjepisa se tako osredotočite na:

Veščine s področja poslovnega razvoja

Delodajalci ne iščejo le nekoga, ki zna prodajati, znati prepoznati priložnosti za širjenje poslovanja je prav tako pomembno. Zato podrobneje zapišite vaše spretnosti pri mreženju, morebitne nove vire, kvalifikacije in morebitne izkušnje z organizacijo različnih eventov v vaše prejšnji službi.

Številke

Vse se vrti okoli številk. Delodajalci, ki bodo preleteli vaš CV, se bodo že po službeni deformaciji ustavili pri številkah. Zato le dobro poudarite podatke o rasti prodaje, kolikšen profit ste v določenem obdobju doprinesli podjetju, koliko novih strank ste pridobili, za koliko ste znižali stroške in ostale merljive, s številkami podprte relevantne informacije.

Vodenje posameznih blagovnih znamk

Poimenujte posamezne vrste artiklov ali storitve, ki ste jih tržili, še posebej tiste bolj kompleksne. Ni pomembno, kako velika ali prepoznavna znamka je, vsaka šteje, če ste le svoje delo opravljali korektno, profesionalno, podajali nove ideje in pripomogli k izboljšanju najsibo prepoznavnosti ali prodaji. In vsaka predhodna izkušnja, četudi ne dolgotrajna, je dokaz, da to delo znate opravljati.

Veščine oglaševanja

Če imate izkušnje s strani medijskega oglaševanja, potem je to kot bonus vašemu CV-ju. Izkušnje s promocijskim materialom bo vašemu delodajalcu povedalo, da boste lahko odlično sodelovali in svetovali pri marketinških strategijah in tako poskusili doseči vašo ciljno publiko na čim bolj učinkovit način.

Usposabljanje

Nekateri pravijo, da je prodaja neke vrste umetnost. Zato se je dobro posluževati raznih seminarjev in usposabljanj, saj vam bodo te kvalifikacije pripomogle k pridobitvi želene službe. Če ste bili prisotni na kakršnemkoli predavanju na temo poslovnih pogajanj, prezentacije in nastopa, vodenja blagovnih znamk, marketinga, medijskega oglaševanja in podobno – vse to zapišite v vaš CV. Tako boste delodajalcu sporočili, da imate širok spekter znanja, ki ga lahko koristno uporabljate za skupni cilj - uspešnejšo prodajo.

Vir: Undercoverrecruiter.com


Preberite tudi: