Izkoristite praznični december za učinkovito mreženje in krepitev poslovnih odnosov

December, čas veselja, obdarovanja in druženja, ponuja edinstvene priložnosti za povezovanje in mreženje, ki lahko koristijo tako iskalcem zaposlitve kot tudi tistim, ki želite okrepiti svoje profesionalne odnose. Raziskali smo načine, kako izkoristiti praznični december za učinkovito mreženje na LinkedInu in izboljšanje vaših poslovnih stikov.

December, čas veselja, obdarovanja in druženja, ponuja edinstvene priložnosti za povezovanje in mreženje, ki lahko koristijo tako iskalcem zaposlitve kot tudi tistim, ki želite okrepiti svoje profesionalne odnose. Raziskali smo načine, kako izkoristiti praznični december za učinkovito mreženje na LinkedInu in izboljšanje vaših poslovnih stikov.

izkoristite praznicni december

Sodelovanje na božičnih dogodkih

Udeležba na božičnih dogodkih, kot so podjetniške zabave, izmenjava daril in božični sejmi, lahko ponuja edinstveno priložnost za sproščeno mreženje med praznično sezono. Nekaj koristnih nasvetov vezanih na božične zabave v poslovnem svetu:

 • Preglejte seznam udeležencev: Če je to seveda mogoče, si pred dogodkom oglejte seznam udeležencev in preverite, kdo bo prisoten. Tako se boste lahko namerno osredotočili na osebe, s katerimi želite vzpostaviti stik ali pa nadaljevati že obstoječe odnose.
 • Pripravite se na pogovor: Razmislite o temah za pogovor, ki bi bile lahko relevantne glede na sam dogodek. Pomembno je, da se o izbrani temi dobro podučite, da boste lahko pogovor nadaljevali brez zadržkov.
 • Aktivno poslušajte in postavljajte vprašanja: Med dogodkom se osredotočite na aktivno poslušanje sogovornikov. Postavljajte vprašanja, ki spodbujajo debato, saj to ne le spodbuja dialog, ampak tudi odraža spoštovanje do (so)govornika.

Dobrodelnost kot priložnost za mreženje

Sodelovanje v dobrodelnih akcijah med prazniki ne koristi samo tistim, ki potrebujejo pomoč, ampak lahko okrepi vaše profesionalne odnose in pripomore k izgradnji pozitivne podobe v poslovnem svetu. Kako izkoristiti dobrodelnost za mreženje?

 • Udeležba v dobrodelnih akcijah kot del poslovne kulture: Opišite, kako je dobrodelnost postala nepogrešljiv del vaše poslovne kulture. Delite z ostalimi, kako vaše podjetje spodbuja svoje zaposlene, da se vključujejo v dobrodelne akcije, kar se odraža na splošni družbeni odgovornosti podjetja.
 • Izpostavite lokalne dobrodelne organizacije: Predstavite lokalne dobrodelne organizacije ali primere dobrih praks, v katere verjamete, ter kamor kot posameznik ali podjetje vlagate svoj čas in trud. To bo poudarilo vrednote vašega podjetja.
 • Delite osebne izkušnje: Razložite, kako vas je sodelovanje v dobrodelnih akcijah obogatilo, tako osebno kot tudi profesionalno. S tem omogočate vpogled v vašo osebnost in vrednote ter gradite svoj ugled v poslovnem svetu.

Božična voščila in zahvale

Izkazovanje hvaležnosti med praznično sezono je odličen način za krepitev poslovnih odnosov in mreženje. Kako izraziti svojo hvaležnost do poslovnih partnerjev, strank, sodelavcev in mentorjev?

 • Poudarite prispevke svojih poslovnih partnerjev: Izrazite svojo hvaležnost za prispevke svojih poslovnih partnerjev k vašemu uspehu.
 • Izrazite veselje do nadaljnjega sodelovanja: Poudarite, da se veselite nadaljnjega sodelovanja in prihajajočih projektov. S tem sporočate, da niste hvaležni le za pretekla sodelovanja, temveč tudi za priložnosti za skupno delo v prihodnosti.
 • Osebna božična voščila: Pošljite personalizirana božična voščila svojim poslovnim partnerjem ali strankam, s čimer izrazite spoštovanje in cenjenje odnosov na bolj osebni ravni (v kolikor ste seveda z dotično osebo v takem odnosu).
 • Nadaljujte komunikacijo: Spomnite, da izražanje hvaležnosti ni omejeno samo na praznično obdobje. Nadaljujte komunikacijo in vzdržujte odnose skozi vse leto.

boz

Ustvarjanje priložnosti za srečanje

Organizacija manjših srečanj v okviru vaše industrije ali organizacije je odličen način za povezovanje s kolegi in izmenjavo strokovnih izkušenj. Nekatere izmed možnosti srečanj:

 • Virtualna božična zabava preko ene izmed platform, ki to omogočajo (Zoom, Microsoft Teams, idr.) kamor lahko vključite tudi okrašen virtualni prostor, kvize, igre ter možnost klepeta in s tem izmenjavo izkušenj.
 • Pripravite Webinar o aktualnih temah znotraj vaše panoge: povabite lahko strokovnjake, da predstavijo svoje poglede in nasvete.
 • Organizirajte srečanje, ki bo namenjeno izmenjavi izkušenj med udeleženci: prosite jih, naj pripravijo kratko predstavitev svojih dosežkov in izkušenj v preteklem letu.

LinkedIn objave in interakcija

Redno pojavljanje na platformi LinkedIn ter spodbujanje vključevanja je odličen način tako za izgradnjo in krepitev močne mreže kontaktov kot tudi gradnjo profesionalnega ugleda.

 • Delite osebne zgodbe/izkušnje, ki ste jih pridobili z uporabo platforme LinkedIn in kako je to npr. koristilo vaši karieri
 • S svojimi kontakti na LinkedInu delite kako naj objavljajo, da bodo kar se le da učinkoviti ter kje so pasti objavljanja na Linkedinu oz. na kaj je treba biti pozoren
 • Spodbujajte ostale, da se vključijo ali pa začnejo debato na LinkedInu, saj to močno prispeva k sodelovanju in izmenjavi mnenj
 • Povezujte se s strokovnjaki na vašem področju od katerih lahko pridobite znanje

Povzamemo lahko, da praznični december ponuja edinstvene priložnosti za povezovanje, mreženje ter krepitev poslovnih odnosov. Preko sodelovanja na božičnih dogodkih, vključevanja v dobrodelne akcije, izkazovanja hvaležnosti ter organizacije srečanj v okviru svoje panoge, lahko izboljšamo svoj profesionalni ugled ter razširimo svojo mrežo stikov.

Aktivna prisotnost na LinkedInu, deljenje osebnih izkušenj in spodbujanje sodelovanja na tej platformi so ključni dejavniki za uspeh pri izgradnji močnih poslovnih odnosov. Izkoristite ta mesec za vzpostavitev novih povezav ter utrditev obstoječih, saj vam to lahko prinese koristi skozi celo leto.