Izkoristite čas med vožnjo na delo

Vožnja v službo in iz službe vsakemu izmed nas vzame kar nekaj časa. Kako takrat porabite svoj čas? Večina ljudi med vožnjo z vlakom ali avtobusom opravlja službene pogovore, preverja službeno pošto in pošilja sms-e. Zakaj ne bi tega časa raje izkoristili drugače in si vzeli čas zase?

Preberite nekaj predlogov, kako izkoristiti svoj čas med vožnjo:

   1.    Poslušajte pozitivno glasbo. Raziskave kažejo, da ima glasba pomemben, povsem merljiv vpliv na naše telo, psihično stanje in možgane. Lahko nas pomiri, spravi v akcijo, ob živce ali v nelagodje. Poslušanje pozitivne glasbe bo dvignilo vašo energijo ter vas pripravilo na lep začetek dneva.

   2.    Poslušajte vsebine, ki vas zanimajo. Čas med vožnjo lahko izkoristite tudi za poslušanje vsebin s področij, ki vas zanimajo. Naučili se boste nekaj novega ali pa poskrbeli za osebni razvoj.

   3.    Preberite dobro knjigo. Branje knjig ima nešteto prednosti. Raziskave dokazujejo, da branje spremeni način, kako ljudje rešujemo težave, pripovedujemo zgodbe in razmišljamo o sebi. Z branjem odkrivamo svet, zgodovino in sebe.

   4.    Pokličite prijatelje ali družinske člane. Med vožnjo lahko izkoristite svoj čas tudi za prijatelje ali družinske člane,  za katere si v napornem tempu prepogosto ne uspemo vzeti dovolj časa.

   5.    Uživajte v razgledu. Med vožnjo z vlakom ali avtobusom pa lahko preprosto samo uživate v razgledu in opazujete naravo okoli sebe, s tem lahko vsaj malo umirite svoje misli.

S tem, ko si boste vzeli čas zase, boste v službo prišli dobre volje in pripravljeni na nove dnevne izzive. V prenatrpanem urniku polnem obveznosti, pa se boste malo umirili in zadihali.

cas med voznjo na delo

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.