50 korakov do nove zaposlitve - 9. del: Razmišljajte dolgoročno in glejte v prihodnost

Prikorakali smo do 50. koraka - ki pa nas uči tega kar verjetno že vsi vsaj potihem vemo - upanje umre zadnje, pozitiven pogled in vztrajnost vam slej ko prej prineseta popolno službo.

46. korak: Vzpostavi stik s sošolci iz študentskih klopi

Z njihovo pomočjo boste lažje preverili, kakšne so sheme zaposlovanja v njihovih podjetjih. Če ste resni pri iskanju službe, boste preverili vse možnosti.

47. korak: Obišči tečaje in seminarje

V današnjem mišljenju o tem, kako se ljudje učimo skozi vse življenje je dobro, da obiščete razne seminarje ali opravite tečaje in s tem pokažete, kako ste vedno pripravljeni na učenje novih stvari oz. nadgrajevanje obstoječega znanja in vedenja. Vsekakor boste s tem dobro podkrepili vaš CV.

48. korak: Razmišljaj o priložnostih v prihodnosti

Nekatera industrijska področja kot so zdravstvo, energetika, eko inženirnig in podobni bodo predvidoma v bodoče razvijala nova delovna mesta. Malo razmislite predvsem v katero smer bo šel trend in če je to obenem področje, ki bi vas zanimal.

 

49. korak: Ustvarite si svojo službo

Razmišljajte tudi o ustanovitvi lastnega podjetja najsi bo iz sedanjega vam poznanega področja ali nekaj povsem novega. Vsekakor se splača razmišljati tudi v tej smeri ter preveriti za morebitne subvencije za mlada start-up podjetja in s.p.-je.

 

50. korak: Ne obupajte

Lahko, da bo trajalo nekaj časa vendar zagotovo obstaja popolna služba tudi za vas. Zapomnite si, da niste sami, mnogo jih je bilo v podobni situaciji kot je vaša in če jih danes povprašate, vas bodo zagotovo spodbudili, da je vredno vztrajati. Zato imejte jasno začrtane cilje, verjemite vase in vztrajajte.

Vir: the guardian


Preberite tudi: