Zaposlite se pri TOP delodajalcih

Ko se odločamo, v katerem podjetju bomo delali, so med bolj pomembnimi razlogi višina plače, določene ugodnosti, stimulacije ali nagrade. Predvsem pa igra veliko vlogo pri odločitvi prav karierni razvoj. Najboljši oziroma top delodajalci so prišli do spoznanja, da najboljše kandidate pridobijo v primeru, da jim najboljše tudi ponudijo. Za najboljše kadre se delodajalci borijo, saj vedo, da so odlični sodelavci, torej ključ do uspeha.

Stabilnost v podjetju je pomembna

Delati v dobrem podjetju pomeni za posameznika stabilnost in veliko verjetnost uspešne prihodnosti. Top delodajalci imajo seveda zelo dobro in skrbno načrtovano poslovno pot podjetja in jasno zastavljene cilje. Poleg tega zaposlenim omogočajo rast znotraj podjetja, napredovanja, izobraževanja ter morebitne denarne nagrade za dobro opravljene naloge. Top delodajalci svoje zaposlene skrbno varujejo in jim dajo vedeti, da imajo z njimi dolgoročne plane in da cenijo njihovo znanje. Zaposleni se v takšnih podjetjih počutijo varno.

Predstavljajte si, da delate v podjetju, kjer morate trdo delati in biti ves čas produktivni, po drugi strani pa je v vas stalno prisoten strah pred izgubo službe, posledično dohodka, kar pa pripelje do težjega vzdrževanja sebe ali cele družine. Seveda je v podjetju tudi tu možnost odpuščanja.

Top delodajalci dosegajo zastavljene cilje

Dobri delodajalci so že v preteklosti dokazali, da so dosegli svoje zastavljene cilje in zato veljajo za bolj zanesljive. Ne mlatijo prazne slame in ne dajejo praznih obljub, ampak realne in jih tudi izpolnjujejo. Svoje zaposlene vključijo v svoj krog delovanja, z njimi sodelujejo, jim ponudijo nove izzive in projekte, jih poslušajo in podpirajo njihove predloge.

Kreativno delovno okolje

Delovni prostori pri top delodajalcih so drugačni od običajnih. Velikokrat imajo poleg delovnih miz tudi kotiček za sproščanje (na primer udoben naslonjač) in zabavo (na primer ročni nogomet). Takšni prostori so pozitivni in dobro vplivajo na ustvarjalnost in motivacijo zaposlenih. Top delodajalci ponujajo tudi različne druge ugodnosti, na primer pri športnih dejavnostih, koriščenju turističnih storitev, nakupu avtomobila, idr.

Druženje s sodelavci prinaša dobre rezultate

Top delodajalci tudi razumejo, da imajo njihovi zaposleni izven delovnega časa svoje zasebno življenje in prosti čas. V nekaterih podjetjih organizirajo tudi neformalna druženja, da se zaposleni bolje spoznajo. Spodbujajo timsko delo in da so zaposleni med seboj povezani v ekipo. Zavedajo se, da zaposleni dobro delajo in sodelujejo med seboj, če se med seboj dobro razumejo.

 »Najboljši delodajalci vedo, da so njihovi sodelavci njihovo največje bogastvo.«

Nekatera podjetja omogočajo prilagodljiv delovnik ali možnost dela od doma. Zaposleni tudi imajo družine in jim veliko pomeni, če lahko več časa preživijo s svojimi bližnjimi. Ponekod imajo v podjetju kar privatni vrtec oziroma organizirano varstvo otrok ali so ti vsaj v bližini podjetja, kar olajša marsikatero težavo s pomanjkanjem in optimizacijo časa.

Nagrajevanje najboljših zaposlenih

Top delodajalec je pošten in ceni svoje zaposlene. Njegovi sodelavci vedo, da zakonito posluje, da ima zaradi tega ugled v družbi in da mu poslovni partnerji lahko zaupajo. Čeprav plača ni ključni dejavnik, je pa zagotovo eden pomembnejših dejavnikov. Smiselno je, da top delodajalci za uspešno opravljeno nalogo ali projekt najboljšega zaposlenega za to primerno finančno nagradijo.

Na našem zaposlitvenem portalu Optius.com se nahaja veliko top delodajalcev. Preglejte zaposlitvene oglase top delodajalce jih dnevno in morda najdete zaposlitev prav pri vašem top delodajalcu!

Vir: zaposlitveni portal www.optius.com in www.cekin.si