TOP 5 nasvetov za boljšo klimo med zaposlenimi

Obstaja nekaj trikov in nasvetov za motiviranje zaposlenih, dober primer je četrtletno bonus nagrade in prilagodljiv delovni čas. Toda delodajalci se pogosto spozabijo, da je eden od ključnih načinov kako motivirati zaposlene, ravno tisto kar jih resnično navdihuje, to kar naredite vi. Vzor ste jim prav vi.

Če se zaposleni počutijo polni navdiha in so v kreativnem zagonu na svojem delovnem mestu, so tudi bolj motivirani ter se bolj zanimajo za celotno sliko podjetja in s tem seveda blagovno znamko. To vodi v globlje razumevanje in zaupanje, da se vzpostavi vez med delavcem in delodajalcem - kar je vedno pozitivna stvar! 


Torej, kateri so tisti ključni načini, kateri lahko vplivajo na navdih vaših zaposlenih?

Top 5 nasvetov:

1)       Ne ustrahujte:

Če svojim zaposlenim vzbujate strah in nelagodje na delovnem mestu, ste se tega lotili na napačen način. Pojav, t.i. mongering na delovnem mestu, je način ustrahovanja slabih vodij, da dobijo želene rezultate. Uporabljajo kontra spodbude zaposlenih drug proti drugemu in celo uporabljajo grožnje z odpustitvijo za povečanje produktivnosti. Na kratek rok ta taktika deluje, vendar po določen času vaši delavci ne bodo več čutili pripadnosti podjetju in aktivnost delavcev bo zelo nizka. Ali pa vas bodo zapustili in tako tvegate izgubo dobrih sodelavcev.

2)       Vzpodbujajte rast:

Dajte svojim zaposlenim priložnost za osebno rast in usposabljanja, saj sta ključni način, da dobijo zagon in navdih. Izobraževanje samega sebe se ne sme nikoli zaustaviti, ne glede na starost in izkušnje. Organizirajte izobraževanja z zunanjimi predavatelji, izobraževanja/delavnice, katere lahko zaposleni vodijo sami ali pa pripeljite učiteljico joge ter jih na ta način sprostite.

3)       "Brainstormajte" - kar se da pogosto

Vprašajte zaposlene po njihovih zamislih in idejah za nove projekte. Vedno je prostor za nova odkrivanja znanj, katera lahko prejmemo od vsakega posameznika, pa naj bo to uradna oseba na višjem položaju ali receptor. Ni važna izobrazba in nivo izkušenj, morda imajo prav oni novo idejo ali pa nekaj vzpodbudnih besed, s katero boste razvili svojo idejo. Brainstormajte z različnimi kadri, tako dobite mix dobrih idej. Zagotovo se vam bo izplačalo, poleg tega boste pustili dober vtis pri zaposlenih, saj bodo imeli občutek vrednote.

4)       Večni optimizem

Ni boljšega kot nasmeh na obrazu in pozitiven odnos. Širjenje pozitivne energije na delovnem mestu bo navdihnilo tudi vaše kolege in izboljšalo klimo v pisarni. Delovni prostor bo takoj svetlejši in srečnejši, tudi še v tako turobnem dnevu. In kaj je še lahko bolj navdušujočega kot ekipa srečnih ljudi?

5)       Pokažite svojo hvaležnost

Ni boljšega občutka kot zahvala s strani delodajalca za trdo delo. Že najmanjša gesta kot trepljanje po rami za dobro izpeljan projekt ali pa dobro delo, lahko naredi veliko pozitivno spremembo pri zaposlenih in njihovih obetih. Ob vašem spoznanju in potrditvi trdega dela vaših zaposlenih, bo dvignilo produktivnost v celotnem timu, saj bodo vedeli, da so cenjeni.

Vir: theundercoverrecruiter.com