Kaj vaša delovna miza pove o vas?

Vaše delovno mesto je lahko običajna miza, kotna pisarna ali posamezna pisarna. Odnos do vaše mize oziroma način kako si uredite dokumente pa odraža vašo osebnost in delovnih slog.

Definitivno je potrebno upoštevati povezavo med predmeti, za katere se odločite, da jih boste imeli na mizi in kakšen tip delavca ste. 57% delavcev v ZDA priznava, da presodijo, svoje sodelavce glede na dejstvo, kako čisto ali umazano pustijo svoje delovne prostore. Skoraj polovica pa jih prizna, da so zgroženi nad načinom in odnosom svojih sodelavcev. 90% anketiranih pa meni, da navlaka na mizi negativno vpliva na delo, 77% pa priznava, da nered škodo njihovi produktivnosti.

Po statistikah sodeč obstaja šest tipov uporabnikov delovnih miz. Se v katerem prepoznate?

MINIMALIST

Takšen delavec je kot duh. Za kosilo si vzame veliko časa, ignorira e-pošto in dela v ''''golem'''' oz. praznem prostoru (brez dodatkov, samo službeni računalnik), zaradi česar se ljudje sprašujejo ali je kdo sploh tam. Takšna miza kaže, da delavec dela z najmanjšo voljo dela, samo najnujnejše, pozno pošilja poročila ter je tiho na sestankih. Možno je tudi, da medtem ko dela, išče novo službo.

HRANITELJ

Takšen delavec želi vse, kar je v pisarni, vključno z velikim številom papirjev, dokumentov, polnimi predali in zapiski izpred 10 let. Takšna miza kaže, da delavec vedno želi sodelovati, in vse shrani v arhivu.

''''DOKUMENTAREC''''

Takšen tip mize je dom številnim spominom v življenju delavca. Takšna vrsta delavca pošlje veliko e-pošte, se spomni vsakega rojstnega dneva in vedno razmišlja o zadnjem dopustu.

TEHNIK

Ni važno kakšno službo ima, tehnik bo vedno imel kos tehnologije, ki bo skrbel za njegovo produktivnost na delovnem mestu. To lahko izgleda impresivno, vendar ne vpliva na njegov rezultat. Imel bo več ekranov, a bil ves čas zaseden z video konferencami (beri igranjem video igric), namesto da bi pomagal.

PACIENT

Takšna miza vsebuje vse potrebno za ''''prvo pomoč'''': tipkovnica, monitor in pisala, bodo vedno obdana z zdravili za prehlad, kašelj ali glavobol.

ZEN MASTER

Delavec pri tej mizi je vedno miren, delovna miza pa bolj spominja na spa kot delovni prostor. Ta je obdana z rastlinami in številnimi navdihujočimi plakati. Delavec ne jemlje roka preveč resno, saj se raje posveti relaksaciji in verjetno na sestanku tudi meditira.

Vir: theundercoverrecruiter.com