Inovativnost ne pozna krize

Komaj 16-letni Gašper Grubar iz Novega mesta je s svojo aplikacijo E-beat zmagal kar na treh natečajih in bo lahko svojo idejo predstavil oktobra na konferenci TechCrunch v Berlinu .

Šestnajsletnik, sicer navdušen bobnar, ki je tudi član dveh glasbenih skupin, je prvič svojo idejo predstavil na start-up vikendu v Velenju. In sicer je želel razviti aplikacijo, ki bi omogočala direkten zapis not ob igranju inštrumenta. Na start-upu je Gašper prepričal komisijo in s svojo idejo tudi zmagal, obenem pa se spoznal tudi s programerjem Maticem Koroščcem in oblikovalcem Lukom Kužnikom, ki sta v veliki meri pripomogla, da se je ideja dejansko tudi realizirala.

Gašper se je kot za nagrado z zmago udeležil tekmovanja za najboljši slovenski startup po izboru organizacije TechCrunch. Tudi tukaj so se sedaj že kot tričlanska ekipa odlično odrezali in zmagali.

Tako se bo mladi bobnar s svojima kolegoma v oktobru podal v Berlin, kjer bodo v konkurenci s preostalimi nekje 200 do 300 najbolj obetavnimi start-up podjetji predstavili svojo aplikacijo E-beat.

Takrat bodo tudi prvič predstavili E-beat širši javnosti, ki bo sicer drugačen kot je sedaj prvi prototip, ki ga že preizkušajo izbrani glasbeniki.  Do jeseni ima mlada ekipa čas, da aplikacijo še dodatno izpopolni, v svoje vrste pa vabijo nadobudne programerje, ki bi sicer prostovoljno lahko še dodatno pripomogli h končnemu izdelku.

Ne glede na izid na samem tekmovanju v Berlinu so fantje že veliko dosegli, že s tem, da so najmlajši zmagovalci med slovenskimi start-up podjetji, saj še nihče ni polnoleten. Tudi iz tujine so prejeli že precej zanimanja, tako da ne glede na to, ali bodo na TechCrunch-u zmagali ali ne, bodo lahko navezali nove stike, imeli edinstveno izkušnjo in odlično popotnico za nadaljne priložnosti.

Pred kratkim pa je Gašper zmagal še tretjič in sicer na tekmovanju za najboljši dijaški startup, ki sta ga organizirala Ustvarjalnik in Hekovnik. Za nagrado bo tako tik pred Berlinom še za tri tedne obiskal San Francisco - Silicijevo dolino, kjer bo imel možnost predstaviti svojo aplikacijo ameriškim investitorjem. 

inovativnost

Vir: Časopis Delo, rubrika Ozadja, 15. julij, 2013


 

Preberite tudi: