5 načinov za popestritev delovnika

Glede na to, da v službi preživimo eno tretjino življenja, se moramo v službi tudi malo zabavati. Ne samo, da smeh zmanjšuje stres - prispeva tudi k dobrim odnosom v službi in k pozitivnemu delovnemu okolju. Predstavljamo vam pet preprostih načinov popestritve delovnika.

Če ste preizkusili že vse te poteze in imate morda še kakšno boljšo, bomo veseli vaših predlogov.

Ekipa mojazaposlitev.si

Vir: www.monster.com
Vir slik: www.pexels.com


Preberite tudi:

Okrasite svoj delovni prostor

Okrasite svoje delovno mesto; na steno obesite kakšno stensko umetnost, saj to pomaga vašemu razpoloženju in produktivnosti. Prinesite si novo rožo, ki bo krasila mizo, lahko pa ste tudi malo bolj inovativni in prinesete kakšno zabavno dekoracijo.

Odmor za kavo med delovnikom

Vzemite si odmor ali dva

Vsako uro si vzemite 5 – 10 minut za sprostitev. Sprehodite se, pojdite na toaleto, po vodo ali pa samo pretegnite mišice rok in nog.

Veliko nam pomeni, če imamo dobre sodelavce.

Poiščite službene prijatelje

Raziskave kažejo, da imajo ljudje, ki imajo v službi dobre prijatelje, večjo produktivnost, angažiranost in se vsak dan pokažejo v najboljši luči. Prijatelj na delovnem mestu nam pomaga tudi ob slabših dneh, saj nas bodri in pomaga premagati težave.

Sprostitev v službi pozitivno vpliva na delovnik.

Vključite nekaj zabave v celoten tim

Naredite plan, kako bi se lahko zabavali in si npr. en dan v tednu izberite za neko dejavnost. Pri nas smo že uvedli »odštekane petke«, ko si postavimo nek izziv, ki ga opravimo ob petkih (npr. zelena majica, telovadba, skupna malica).

Ne pozabite deliti svojih idej z nadrejenim.

Tudi svoje nadrejene vključite v »načrtovanje zabave«

Razmislite o nenavadnih idejah in jih predlagajte svojim nadrejenim. Dokazano je namreč, da so srečnejši zaposleni tudi produktivni zaposleni. Če na ta način predstavite svoje ideje, boste lažje prišli do soglasja nadrejenih. Vsi imamo tedenske sestanke, ki so lahko prav dolgočasni. Zakaj jih ne bi popestrili z npr. petimi minutami zabave ob koncu tedenskega sestanka? :)