Spar Slovenija d.o.o.

Prosta delovna mesta v podjetju Spar Slovenija d.o.o.

SPAR Slovenija je trgovsko podjetje in z več kot 5.100 zaposlenih eden največjih zaposlovalcev v Sloveniji. Zgodba podjetja SPAR Slovenija se je začela s prvo trgovino SPAR v Ljubljani leta 1991. Na slovenski trg smo prinesli nakupovalno izkušnjo po zgledu sodobnih evropskih trgovin in si postavili jasne smernice delovanja, ki so še danes temelj našega dela: ponuditi najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, zagotoviti široko in pestro izbiro, poskrbeti za vedno sveže izdelke in družno delati za skupni cilj – zadovoljstvo vsakega kupca. Trgovine so regionalno razpršene po celotni Sloveniji, tako da lahko kupci trgovino SPAR najdejo v skoraj vsakem kraju v Sloveniji. Poleg trgovin ima podjetje SPAR Slovenija tudi Restavracije Interspar, svojo lastno Pekarno Spar, spletno trgovino SPAR ONLINE ter distribucijski center. Razvoj in inovativnost nas vodita vsa ta leta, saj želimo kupcem ponuditi le najboljše in nekaj novega. Kako dobro nam to uspeva, lahko razberemo predvsem iz tržnih raziskav, ki nas že mnogo let zapored razveseljujejo in motivirajo vse naše zaposlene, saj nas kupci uvrščajo na prvo mesto med trgovci v Sloveniji.

 

Naše ključne vrednote so prijaznost, enostavnost in sodobnost. Te vrednote vsakodnevno uresničujemo na vseh segmentih poslovanja. Želimo si, da se v naših trgovinah dobro počutijo tako kupci kot tudi sodelavci. Nenehno se trudimo, da zaposlenim nudimo  stabilno in spoštljivo delovno okolje, raznolike in zanimive naloge, ustrezno plačilo in možnosti za napredovanje. Zaposlenim nudimo široko paleto usmerjenih izobraževanj s katerimi spodbujamo njihovo učinkovitost in inovativnost.

Vrednote vektorska oblika 3

Ponujamo odlične karierne priložnosti za delo v mednarodnem podjetju, strokovno in osebno rast v urejenem delovnem okolju in odlični ekipi in sodobno delovno okolje v moderno opremljeni poslovalnicah.

glava o podjetju

INTERVJU S KADROVIKOM: 

 

Katarina Likar

Katarina Likar, Vodja kadrovanja in administracije Spar Slovenija

 

Kako bi opisali popolnega kandidata za zaposlitev pri vas?

Iščemo sodelavce, katerih vrednote se skladajo z našimi Spar vrednotami: prijazni, enostavni, sodobni. Pri kandidatih najbolj cenimo željo in motivacijo za delo, pripravljenost na učenje in ekipni duh. Podjetje Spar zagotavlja pozitivno delovno okolje, spoštovanje, možnost izobraževanja in napredovanja, želimo pa si sodelavce, ki so pripravljen rasti skupaj z nami.

Kako v vašem podjetju poteka selekcijski postopek?

Naš selekcijski postopek je zasnovan tako, da je transparenten in pravičen. Začnemo s skrbnim pregledom vseh prijav na prosta delovna mesta, pri čemer iščemo kandidate, ki ne le izpolnjujejo osnovne zahteve, ampak tudi odsevajo vrednote našega podjetja. Izbrane kandidate povabimo na prvi razgovor, kjer je poleg vodje oddelka ali vodje trgovine, prisotna tudi kadrovska podpora. Zaposlitveni razgovori potekajo v sproščenem duhu in kandidate jasno vodimo čez postopek selekcije ter izbora. Vsak korak v našem procesu je zasnovan z mislijo na to, da najdemo pravega kandidata za našo ekipo, obenem pa kandidatom omogočimo, da izvedo več o nas.

Kako bi na kratko opisali kolektiv v vašem podjetju?

Naš kolektiv je srce našega podjetja, zaznamovan z dobrimi medsebojnimi odnosi, odličnimi ekipami in pozitivnim vzdušjem. V ospredju sta spoštovanje in podpora, ki tečeta skozi vse plasti naše organizacije, kar omogoča vsakemu posamezniku, da napreduje in raste tako profesionalno kot osebno. Vlagamo v izobraževanje in razvoj naših zaposlenih, saj verjamemo, da je to ključ do uspeha. Slavimo timski duh, saj krepi našo povezanost. V podjetju Spar vlada kultura odprtosti in vključenosti, kar omogoča, da se vsak čuti pomemben del skupne zgodbe uspeha.

Omogočate fleksibilnejše oblike dela (denimo prilagodljiv delovni čas za mlade starše, delo od doma)?

V podjetju Spar Slovenija se zavzemamo za fleksibilne oblike dela in podpiramo raznolikost potreb naših zaposlenih. Omogočamo delo od doma v obsegu 40% delovnega časa, kjer je to izvedljivo, s čimer podpiramo uravnoteženje poklicnega in zasebnega življenja. Ponosni smo na pridobljen certifikat Družini prijazno podjetje, ki odraža našo zavezanost k ustvarjanju podpornega delovnega okolja za mlade starše in skrbnike. Prav tako smo prejeli priznanje Invalidom prijazno podjetje, kar poudarja našo predanost vključujoči kulturi in prilagoditvam za zaposlene z različnimi potrebami. Naše politike so zasnovane tako, da podpirajo dobrobit vseh zaposlenih in spodbujajo produktivno ter pozitivno delovno okolje.

spar kadrovska 027 5

Kaj zaposleni v vašem podjetju najbolj cenijo?

Zaposleni v našem podjetju najbolj cenijo stabilnost delovnega mesta. Ponosni smo na našo zavezanost ohranjanju delovnih mest, kar zagotavlja našim sodelavcem varnost in zaupanje v prihodnost. Ponosni smo, da lahko ponudimo primerljiv plačni paket in enega najvišjih regresov v panogi. To dodatno priča o naši zavezanosti k blaginji naših zaposlenih. Priznavamo in nagrajujemo zavzetost in uspeh s številnimi možnostmi za letne nagrade in stimulacije. Sodelavci cenijo tudi celostno in podporno delovno okolje, ki vključuje nenehno izobraževanje in možnosti za napredovanje, tako strokovno kot osebno. Spoštujemo in živimo po skupnih vrednotah, ki krepijo našo organizacijsko kulturo in spodbujajo medsebojno povezovanje in sodelovanje. Poudarek na razvoju ekip gradi občutek pripadnosti, kar omogoča, da se naše ekipe počutijo kot del večje celote, ne glede na to, v kateri trgovini ali lokaciji delajo. Naše zavezanosti k odličnosti, inovativnosti in medsebojnemu spoštovanju resnično oblikujejo edinstveno delovno okolje, v katerem lahko vsak posameznik uspeva.

Kaj menite, da mora »imeti« vsak dober kadrovik?

Vsak dober kadrovik združuje v sebi sočutje in empatijo s posluhom za potrebe zaposlenih. Mora biti tudi dobro organiziran in sposoben prilagajanju hitrim spremembam. S svojimi odličnimi komunikacijskimi sposobnostmi zna najti pravo pot v vsaki situaciji, medtem ko njegova etika in integriteta zagotavljata, da so vse odločitve sprejete s spoštovanjem in poštenostjo. Vodenje in motivacija zaposlenih sta ključni za razvoj močnih ekip, ki skupaj prispevajo k uspehu podjetja.

noga o podjetju

 

GLAVNA DEJAVNOST:

Spar temelji na kakovosti, zanesljivosti in odgovornosti, tako do svojih kupcev kot tudi do sodelavcev. Smo veliko in uspešno podjetje z varno prihodnostjo. Iščemo sodelavce, s katerimi bo Spar tudi v prihodnje kos izzivu biti najboljši.

Naslov Letališka cesta 26
Pošta1000
PoštaLjubljana
Telefon01 5844400
Emailkadri@spar.si
Spletna stranspar.si/o-podjetju
DejavnostTrgovina
Število zaposlenihNad 5000 zaposlenih
Davčna št.32156782
Matična št.5571693000
Več informacij o podjetjuhttps://www.bizi.si/SPAR-SLOVENIJA-D-O-O

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.