AGADO d.o.o.

Prosta delovna mesta v podjetju AGADO d.o.o.

Skupino Agado tvorijo poslovni subjekti, ki ponujajo spekter celovitih rešitev na področju zagotavljanja človeških virov. Nudimo pridobivanje različnih kadrov ter opravljamo iskanje in selekcijo širših profilov zaposlenih. Našo osrednjo dejavnost predstavlja iskanje in zaposlovanje delavcev v Sloveniji, omogočamo pa tudi opravljanje študentskega dela. Poslovno priložnost smo prepoznali tudi pri iskanju in posredovanju delavcev na tuje trge ter postali specializirani za pridobivanje tujih delovnih dovoljenj za delavce znanih naročnikov.

 

Z več kot desetletno tradicijo smo v Skupini AGADO uspeli pridobiti zaupanje ter se s partnerji povezati širom celotne Slovenije. Svoje dejavnosti uspešno širimo na območje sosednje Avstrije in Nemčije, pokrivamo pa tudi celotno področje Adriatic regije.

 

Tekom zadnjih let smo število zaposlenih in obseg poslovanja praktično potrojili ter postali prepoznaven partner največjih slovenskih podjetij na področju posredovanja delovne sile in iskanja ter selekcije kadrov. Smo eno najbolj agilnih zaposlovalcev v Sloveniji, ki deluje po načelu hitrega prilagajanja potrebam naročnikov in iskalcev dela.

glava o podjetju

INTERVJU S KADROVSKIMA SVETOVALKAMA V SKUPINI AGADO.

 

1. Kako v vašem podjetju poteka selekcijski postopek?

Selekcijski postopek vedno prilagodimo naročniku in potrebam delovnega mesta. Na podlagi natančne analize delovnega mesta oblikujemo profil želenega kandidata. V skladu s tem opravimo pred selekcijski postopek in kandidate, ki ustrezajo izbranim kriterijem, povabimo na razgovor. Po poglobljenih intervjujih je ožji izbor kandidatov predstavljen naročniku, ki se lahko odloči tudi za psihometrična testiranja. Končno selekcijo napotenih kandidatov opravi naročnik. Ves čas vzdržujemo stik z naročnikom in s kandidati ter jih obveščamo o poteku postopka in po dogovoru sodelujemo tudi pri postopku zaposlovanja.

2. Lahko kandidati pošljejo svoje prijave tudi, če trenutno nimate razpisanih njim ustreznih prostih mest?

V naši agenciji opravljamo razgovore tudi s kandidati za katere trenutno nimamo naročnika. Iskalcem zaposlitve brezplačno ponujamo svetovanje in karierno usmerjanje, na podlagi privolitve pa iskalca shranimo v našo bazo in ga obvestimo o kariernih priložnostih, ki se ujemajo z njegovim poklicnim profilom. 

3. Kakšne napake najpogosteje opažate pri iskalcih, ki stopijo v stik z vami?

Kandidati se na razpise pogosto prijavijo z osnovnimi podatki brez navedbe izkušenj in kompetenc, oz. vsaj željenega poklica - več kot nam kandidat pove o sebi, lažje ga povežemo z ustreznim delovnim mestom. Pogosta napaka je tudi spremno pismo, ki ni prilagojeno razpisu, včasih z navedbo napačnih podatkov (naslovnik, delovno mesto ipd.)


4. S čim vas iskalci / kakšna prijava vas najbolj pritegne?

Najboljše prijave so napisane za konkretno razpisano delovno mesto. Pritegne kandidat, ki zna na jedrnat način predstaviti primerljive delovne izkušnje oz. veščine, ki jih pričakuje naročnik. CV naj bo na največ dveh straneh in naj poudari zadnje oz. najbolj relevantne delovne izkušnje.


5. Kaj menite, da mora »imeti« vsak dober kadrovik?

Dober kadrovik mora biti povezovalen, usmerjen k ciljem organizacije, a si prizadevati tudi za zadovoljstvo zaposlenih. Zavedati se mora, da je pogosto prvi obraz podjetja in da lahko pomembno vpliva na vtis, ki si ga o organizaciji ustvarijo potencialni zaposleni.  

 

Sabina Mehmedovic slika intervju Opt 2 RESIZE

Sabina Mehmedović, rekruterka v SKUPINI AGADO.


 1. Kaj bi položili na srce vsem, ki se k vam prijavijo na prosto delovno mesto?

Ker je prvi vtis zelo pomemben in težko popravljiv, je to skrbno pripravljen CV. CV naj bo prilagojen oglasu, naj vsebuje vse za dotičnega delodajalca pomembne informacije in čim manj ne nujnih informacij, ki kadrovniku jemljejo dragocen čas in nenazadnje zameglijo preglednost za delodajalca vrednih podatkov.

 

2. Kaj najbolj cenite pri zaposlenih?

Odzivnost in zanesljivost.

 

3. Kakšne napake najpogosteje opažate pri iskalcih, ki stopijo v stik z vami?

Nekateri iskalci so zelo skopi z informacijami, pošljejo prošnjo brez CV-ja ali pa ta vsebuje veliko napak, tako oblikovnih, kot vsebinskih. Pri nekvalificiranih poklicih je to sicer sprejemljivo, za višje položaje pa to nikakor ne pride v poštev, saj se s tem izraža nezainteresiranost kandidata ali pa zelo slaba računalniška pismenost.

 

4. So dobrodošli tudi kandidati, ki bi delali na daljavo?

Kadar narava dela to omogoča so tudi kvalitetni kandidati, ki bi delali na daljavo dobrodošli. Dejstvo je, da vsi nimajo možnosti ali osebnostnih lastnosti, ki bi omogočali, da bi na daljavo svoje delo opravljali enako kvalitetno kot v samem podjetju. Izpostaviti je potrebno, da socialne stike, še posebno pri delu, kjer je potrebno sodelovanje in aktivna interakcija s sodelavci, spletna komunikacija ne nadomesti v celoti. Seveda so izjeme, tako v vrsti dela kot  v naravi posameznika, ki jim taka vrsta dela odgovarja in ustvarjajo dobre, celo boljše rezultate.

 

5. Lahko kandidati pošljejo svoje prijave tudi, če trenutno nimate razpisanih njim ustreznih prostih mest?

Seveda. Kandidati lahko pošljejo prijavo tudi, če nimamo ustreznega razpisanega delovnega mesta. Ob privolitvi, njihovo prijavo shranimo in jih kontaktiramo, če se pojavi potreba oziramo za njih primerno delovno mesto.  

 

tjasa fotka RESIZE 2

Tjaša Grubišić, rekruterka v SKUPINI AGADO.

noga o podjetju

SKUPINA AGADO na trgu dela nastopa kot kadrovska agencija, ki deluje na treh glavnih področjih: - Posredovanje delovne sile - Iskanje in selekcija kadrov - Študentski servis.

Naslov Dunajska cesta 106
Pošta1000
PoštaLjubljana
Telefon041 616 998
Emailinfo@agado.si
Spletna stranagado.si
DejavnostPodjetniške in poslovne storitve
Število zaposlenih150 do 199 zaposlenih
Davčna št.84742810
Matična št.7290527000

Vizija

Naše poslanstvo temelji na zagotavljanju poslovne uspešnosti in storitev na področju upravljanja s človeškimi viri, zapolnjevanju potreb poslovnih partnerjev na trgu dela doma in v tujini ter na razvoju in zaposlovanju karierno usmerjenih posameznikov.

Cilji

V naslednjih letih želimo postati vodilni ponudnik željenih zaposlitev in kariernih storitev v Sloveniji in širše. Na področju upravljanja s človeškimi viri želimo postaviti nove standarde ter osebnostni pristop k razvoju kadrov.

Storitve in/ali izdelki

Podjetjem, iskalcem zaposlitve ter študentom in dijakom ponujamo sledeče storitve:

-  Posredovanje delovne sile v Sloveniji in tujini
-  Iskanje in selekcija kadrov, headhunting
-  Študentski servis
-  Testiranje kadrov, letni razgovori
-  Pridobitev delovnih dovoljenj za tujce
-  Vpis v bazo iskalcev zaposlitve
-  Pomoč pri iskanju ustreznih poklicnih poti

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.