Spremno pismo - pošiljanje na slepo

Ta način spremnega pisma je v bistvu najbolj zahteven, saj morate v nekaj stavkih prepričati delodajalca, da vas potrebujejo, čeprav tega še sami ne vedo oz. niso razmišljali o dodatnem delovnem mestu.

Za pošiljanje na slepo se navadno odločimo, ko nas delo v določenem podjetju še posebej interesira ali pa ste ujeli novico o novi širitvi, in jim pošljete svoj CV za delovno mesto, ki (še) niti ni razpisano.

Ta način spremnega pisma je v bistvu najbolj zahteven, saj morate v nekaj stavkih prepričati delodajalca, da vas potrebujejo, čeprav tega še sami ne vedo oz. niso razmišljali o dodatnem delovnem mestu. Zato si vzemite čas, dobro razmislite, kaj jim lahko nudite in kje je vaša dodana vrednost, ki je lahko podjetju še kako pomembna. Delodajalec (najverjetneje) ne bo sam razmišljal, kako bi vas lahko vklopil v svoj tim, vi morate izpostaviti ključne informacije, kaj pridobijo s sodelovanjem z vami. To spremno pismo je tudi precej daljše od spremnega pisma, kjer se prijavljamo na razpisan oglas.

PRAKTIČNI PRIMER SPREMNEGA PISMA

Pošiljanje svojega CV-ja v mlado, a hitro rastoče programersko podjetje:


 

Spoštovani,

že nekaj časa spremljam vaš blog in obenem tudi vse hitrejšo rast ter predvsem prepoznavnost vašega podjetja.

Ker bi z veseljem sodelovala z vami, vam v priponki pošiljam CV, saj verjamem, da bi lahko s svojimi bogatimi izkušnjami z urejanjem spletnih strani in vodenjem trgovin pripomogla k še boljšemu razultatu vašega podjetja. Glede na širok spekter izkušenj bi vam lahko pomagala pri urejanju spletnih vsebin, pripravi oglasnih pasic, marketinškemu planu in izpeljavi marketinških kampanj, kot tudi pri samem načrtovanju in razvijanju spletnih strani. Pri slednjem imam še nekoliko več prednosti pri postavljanju spletnih trgovin zaradi dobrega poznavanja zakonodaje in računovodskih pravilnosti.

Kaj lahko doprinesem vaši ekipi?
Glede na dosedanje delo sem ugotovila, da mi še posebej leži načrtovanje, saj sem vedno dobro sodelovala direktno s programerji, kateri so bili predvsem zadovoljni s tem, ker sem točno vedela, kaj želim.

Po izkušnjah sodeč večini dobrih programerjev manjka ravno ta vmesni člen, ki skuša ugotoviti, kaj stranka želi in v bistvu potem v imenu stranke imeti projekt pod kontrolo, celotno stran testirati, narediti kar se da optimalno stran, odpraviti pomanjkljivosti, itd., tako da stranka dobi v roke dokončano stran, ki mora vsaj v 99% delovati vse brez napake. 

In tukaj se vidim jaz - kot vmesni člen med stranko, katero moramo zadovoljiti, saj je od nje odvisna plača konec meseca, in programerji, ki projekt izdelajo. Da ne bo pomote - nisem tržnik, ki bi iskala stranke, vendar pa verjamem, da bi potencialnim strankam znala prisluhniti, ugotoviti kaj si želi, izdelati osnutek in ponudbo ter izpeljati projekt do samega konca.


V priponki vam pošiljam moj CV, kjer so podrobneje opisane moje izkušnje.

S prijaznimi pozdravi,
Lina Urška Pengov
031 123 456
Ljubljana