Spremno pismo - ob prijavi na zaposlitveni oglas agencije za zaposlovanje

Ob pisanju spremnega pisma agenciji za zaposlovanje se je potrebno zavedati, da ga bo prebral izkušen kadrovik, ki dnevno pregleda konkretno število prijav in CV-jev ter v prvi vrsti išče predvsem konkretne kompetence, ki jih zahteva naročnik.

Predvsem večja podjetja in podjetja, ki iščejo zelo specifičen kader, se poslužujejo iskanja novih sodelavcev s pomočjo zaposlitvenih agencij. Zaposlitvene agencije iščejo ustrezne kandidate preko svoje baze iskalcev zaposlitve kot preko različnih zaposlitvenih portalov in drugih medijev.

Ob pisanju spremnega pisma se je potrebno zavedati, da ga bo prebral izkušen kadrovik, ki dnevno pregleda konkretno število prijav in CV-jev. In v prvi vrsti išče predvsem konkretne informacije s konkretnimi kompetencami, ki zadostujejo kriterijem njihove stranke - vašega potencialnega delodajalca.

Zato je potrebno biti pri pisanju spremnega pisma agenciji za zaposlovanje predvsem direkten z izkušnjami, lastnostmi, ki jih iščejo skupaj s kratkim opisom / dokazilom, ki zapisano tudi potrjuje.

PRAKTIČNI PRIMER SPREMNEGA PISMA

Prijava na zaposlitveni oglas za finančnega svetovalca.


 

Spoštovani,

kot agencija za zaposlovanje ste gotovo prejeli že mnogo življenjepisov za delovno mesto finančnega svetovalca. Kljub temu upam, da boste na podlagi mojega CV-ja prepoznali zanimivo kombinacijo izkušenj s področja bančništva kot priprave davčne napovedi, za katere verjamem, da bi odlično ustrezale vašemu naročniku. Vse to bi vpeljal v učinkovito svetovanje in pripravo varčevalnega načrta njihovim strankam, saj bi jim lahko podal še vrsto koristnih informacij s področja dohodninske obveznosti in pripravil za posameznika najbolj optimalno varčevanje z oziri tudi na druge zunanje dejavnike.

Ni skrivnost, da se stranke vračajo k svetovalcu, kateremu je uspelo vzpostaviti zaupanje, to pa pomeni, da so bili deležni celotne pozornosti in dobili vse potrebne informacije okoli varčevanja, ne le o obrestni meri ter kje so morajo podpisati - tega se močno zavedam in verjamem, da se tudi strinjamo, da je občutek za vzpostavljanje zaupanja s stranko enako pomemben kot naštete izkušnje.

Več podrobnosti o mojih dosedanjih izkušnjah si prosim preberite v priloženem življenjepisu. Za morebitna dodatna vprašanja, testiranje sposobnosti in osebni razgovor sem vam z veseljem na voljo.

 

S spoštovanjem,

Simon Novak

031 2xx - 3xx
simon.test@gmail.com

 

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.