Spremno pismo - pošiljanje na slepo za študentsko delo

Ob iskanju študentskega dela na slepo navadno nismo ozko usmerjeni, kakšne vrste dela iščemo. Pogosto gre tudi za sezonsko delo - torej samo za delo med počitnicami, kjer si naberejo nekaj dodatne žepnine, obenem pa tudi nove izkušnje in poznanstva.

Kako vsebinsko pripraviti spremno pismo je odvisno od podjetja in za katero področje se prijavljate. Če pošiljate večjemu podjetju, kjer se hitro najde kakšno bolj lahko študentsko delo, na hitro zapišete vaše glavne karakteristike in splošne izkušnje, vsekakor pa daste vedeti, da ste pripravljeni poprijeti za kakršno koli delo.

Če se želite usmeriti bolj ozko, recimo v administrativno delo, pa vaše kompetence navedete bolj usmerjeno - torej vašo natančnost, komunikativnost, konkretno znanje različnih računalniških programov ...

PRAKTIČNI PRIMER SPREMNEGA PISMA

Študent strojništva pošlje svoj CV v tehnično podjetje, kjer si želi predvsem konkretnih izkušenj na področju, za katerega se izobražuje. Išče študentsko delo med poletnimi počitnicami in že konec maja pošilja CV-je, saj so v tem času poletni dopusti in je navadno tudi podjetjem v interesu, da se vnaprej pripravijo in poskrbijo za nadomestitev.


 

Spoštovani,

sem redni študent na Fakulteti za strojništvo, kjer zaključujem 2. letnik in iščem študentsko delo, katerega bi opravljal med poletnimi počitnicami.

Ker bi si v prvi vrsti rad nabral tehničnih izkušenj s celotnim sistemom upravljanja CNC strojev, ki mi bodo še kako prav prišle kasneje pri iskanju redne zaposlitve, sem najprej pomislil na vaše podjetje, saj že dalj časa spremljam vaš razvoj in produkte.

Tako bi vas rad povprašal, če se vam med poletnimi počitnicami sprosti kakšno delovno mesto oziroma bi vam prav prišel dodatni par pridnih rok. Pri redni praksi sem se spoznal tudi s programom AutoCAD, za katerega znanje izpopolnjujem tudi doma v prostem času. Prav tako sem se že rokoval s CNC stroji, tako da verjamem, da bi se hitro vpeljal v delo. Z veseljem bom poprijel za vsakršno delo.

Sem oseba, ki se hitro uči in z vso resnostjo prevzema odgovornost nalog, ki so mi dodeljene. Želel pa bi tudi poudariti, da si bolj kot zaslužka želim predvsem v praksi izkusiti delo, za katerega se učim in me veseli.

Vesel bom vašega odgovora, obenem pa vam želim veliko uspeha tudi v nadalje.

Simon Novak

031 2xx - 3xx
simon.test@gmail.com