Spremno pismo - ob prijavi na zaposlitveni oglas na portalu

Ob prijavi na oglas, ki ga zasledimo na zaposlitvenem portalu, spletni strani podjetja ali drugem digitalnem mediju, je pomembno, da navedemo, kje smo oglas zasledili.

Sicer pa gre v tem primeru za klasično spremno pismo, kjer v nekaj stavkih zapišemo, kaj nas je vzpodbudilo k temu, da se prijavljamo na razpisano delovno mesto in kaj nas odlikuje, zaradi česar verjamete, da ste pravi kandidat za službo. 

Pazite, da spremno pismo ne bo predolgo!

Kar se oblike tiče - pri elektronski prijavi navadno spremno pismo zapišete v samo sporočilo, ki je sestavljeno iz uradnega pozdrava in vsebine, zaključite pa s svojim podpisom in kontaktnimi podatki.

Praktični primer spremnega pisma

Prijava na oglas: Prodajalec športne opreme m/ž, objavljen na zaposlitvenem portalu.


 

Spoštovani,

kot zagret kolesar in deskar na snegu si ne morem predstavljati boljšega dela kot svoje športno navdušenje deliti z vašimi strankami.

Ko sem zasledil vaš oglas na portalu mojaZaposlitev.si, da iščete Prodajalca športne opreme, sem se nemudoma odločil pripraviti CV, ki vam ga tudi pošiljam v priponki.

Trenutno delam že tretje leto v živilski trgovini, samo delo me veseli, prav tako uživam v delu z ljudmi, vendar pa bi se tudi osebno izpopolnil z delom v športni trgovini, zato sem tudi pripravljen nemudoma menjati zaposlitev in se pridružiti vaši ekipi.

Zelo bi bil vesel razgovora z vami, da se vam še osebno predstavim in prepričam, da sem pravi kandidat za delo, ki ga ponujate. Za vse dodatne informacije sem vam z veseljem na voljo preko spodaj navedenih kontaktnih podatkov.


Lep pozdrav,

Simon Novak

031 2xx - 3xx
simon.test@gmail.com

 

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.