Po boljšo zaposlitev na 2. online karierni sejem

V mesecu januarju 2020, natančneje od 22. 1. 2020 do 26. 1. 2020, prihaja najboljša oblika iskanja nove oziroma boljše zaposlitve. Online karierni sejem ponovno odpira svoja vrata, tako da si lahko poiščete novo zaposlitev, kar s pametnim telefonom in zelo diskretno, kar je ključno, če iščete boljšo zaposlitev.

S predstavniki podjetji (kadroviki, strokovnjaki in direktorji) boste lahko v živo klepetali kar 2 dni, in sicer v sredo, 22. 1. 2020 in četrtek, 23. 1. 2020 med 10:00 in 20:00 uro. Sejem pa bo odprt vse do 26. januarja, ko se boste še vedno lahko prijavili na prosta delovna mesta in oddali življenjepis v bazo življenjepisov podjetij ali pa poslali sporočilo potencialnim delodajalcem.

clanek prihaja sejem

Prednosti udeležbe na virtualnem sejmu so:

  • Nimate nikakršnih stroškov z obiskom sejma, saj lahko to storite od kjerkoli in preko vseh naprav, računalnika, telefona ali tablice
  • Udeležba na sejmu za obiskovalce sejma je brezplačna.
  • Možnost klepetanja v živo tudi preko video klepetov.
  • Pri registraciji in urejanju samega profila imate možnost da poveste več o sebi, vendar pa ste kljub temu anonimen iskalec. Tako se lahkorazkrijete le potencialnemu delodajalcu, ki vas zares zanima, brez skrbi, da bi vas opazil vaš trenutni delodajalec.
  • Po opravljeni registraciji, si v svoj profil naložite življenjepis. Virtualni sejem vam nudi tudi različne webinarje in nasvete za iskanje nove zaposlitve in ostale informacije, ki so dobrodošle, ko menjate ali iščete zaposlitev.

Vse kar potrebujete za udeležbo ne virtualnem sejmu je pametni telefon ali računalnik, oziroma tablica. Na prihajajočem sejmu boste imeli tudi možnost video klicev (zato je še toliko lažje, če ima vaša naprava kamero). Z delodajalci boste tako lahko opravili hiter pogovor v živo in ne le preko enostavnega pisnega klepetalnika.

sejem na mobilnem

Pri vsakem razstavljavcu imate možnost javnega ali zasebnega klepeta. Enako lahko pričakujete, da vas bodo nagovorila tudi sama podjetja, zato je dobro, da izpolnite vsa polja, ko boste kreirali svoj profil. Priporočamo, da preden pošljete zasebno sporočilo, pregledate javni klepet, morda je že kdo pred vami zastavil osnovna vprašanja razstavljavcem. Prav tako imate možnost klepeta z ostalimi udeleženci sejma. Bodite korektni in pazite na slovnico in bonton pri komuniciranju s predstavniki podjetij. Priporočamo, da si zapišete vse informacije, ki jih boste dobili od kadrovikov, ali pa enostavno izvozite zanimiv klepet in si ga prihranite za nadaljnjo komunikacijo.

Z razvojem tehnologije nam je že veliko stvari olajšanih in prihranjena marsikatera pot. Tudi položnice ali pa nakupe v trgovini že plačujemo s svojimi pametnimi telefoni. Tako je tudi virtualni sejem enostaven način, kako poiskati zaposlitev, predvsem pa v živo poklepetati z odločevalci v podjetjih, ki iščejo nove zaposlene. Kreirajte z nami prihodnost in se na enostaven način povežite z novimi priložnostmi.

Več o sejmu TUKAJ.

V kolikor pa vaš življenjepis potrebuje osvežitev, si oglejte napotke, kako prepričati delodajalca z učinkovitim življenjepisom TUKAJ.

Vtisi s prvega slovenskega on-line kariernega sejma, 14. marec 2019

Pripravila:  Nina Kren, Optius.com