Kaj lahko storim že pred udeležbo na on-line karierni sejem?

Odsvetujemo, da se udeležujte online kariernega sejma čisto nepripravljeni. Za vas imamo nekaj predlogov, kaj lahko naredite že v naprej - z namenom, da boste več iztržili iz online kariernega sejma.

 Kaj lahko storim ze pred udelezbo na on line karierni sejem

1. Registrirajte se v naprej

Priporočamo, da se registrirate že v naprej. To bo preprečilo morebitne težave tik pred zdajci, predvsem pa vam bo omogočilo, da si že v naprej pogledate, kateri delodajalci bodo razstavljali na sejmu ter se seznanite z delovanjem aplikacije.

2. Raziščite delodajalce, ki bodo prisotni na online kariernem sejmu

Po tem, ko se registrirate, si vzemite nekaj časa, da pregledate podjetja oz organizacije, ki bodo prisotna na online kariernem sejmu. Morda boste dobili idejo, s katerimi delodajalci bi se želeli srečati oz spoznati. Tako se boste lahko pripravili in si pridobili več informacij o podjetju ter si pripravili vprašanja, ki vas zanimajo. Podjetja si namreč želijo kandidate, ki so radovedni in sprašujejo vprašanja, ki jih zanima več o podjetju, za katerega se zanimajo. Torej, če želite izstopiti iz množice je nujno, da raziščete podjetje in delovno mesto, za katerega se potegujete.

3. Pripravite svoj življenjepis

Pomembno je, da je vaš življenjepis posodobljen, brezhiben in privlačen na pogled, z namenom, da naredite kar najboljši prvi vtis. Zato ne čakajte do zadnjega trenutka, ampak se pripravite v naprej. V kolikor niste prepričani, ga dajte komu, ki mu zaupate, v pregled.
Enako velja za vaš Linkedin profil ali vaš portfolio  s primeri vašega dela. Ko ste enkrat registrirani v online karierni sejem, si življenjepis lahko naložite v vaš uporabniški račun, tako da ga imate takoj pri roki oz je dostopen delodajalcem, s katerimi se srečate na online kariernem sejmu.

4. Vadite svoj govor

Kako se želite predstaviti? Zakaj ste zainteresirani za to podjetje? Kakšne vrste dela oz katera  delovna mesta vas zanimajo? Kakšne so vaše prejšnje delovne izkušnje? Kaj načrtujete vprašati predstavnike podjetij na online kariernem sejmu?
Vadite vprašanja, vse dokler ne boste odgovarjali brez obotavljanja in razmišljanja. Dobro premišljeni odgovori lahko naredijo vtis na predstavnika podjetja in vam omogočijo, da izstopite iz množice kandidatov.

5. Prepričajte se, da vam tehnologija deluje brezhibno

Želeli boste, da vas vaša naprava (računalnik, tablica, pametni telefon) podpira, ko se boste udeležili online kariernega sejma. Vsekakor je dobrodošlo (ne pa obvezno), da imate na voljo tudi kamero, za primer, če bo delodajalec želel video pogovor. Preverite, ali imate zadovoljivo povezavo z internetom, premislite v naprej, iz katere naprave boste dostopali, da boste imeli kar najboljšo povezavo z internetom ter da ne bo prihajalo do zastojev, ter da boste imeli pri roki življenjepis, ki ga boste po potrebi posredovali delodajalcu. Za vsak primer si pripravite tudi slušalke, če ne boste mogli dostopati iz tihega prostora.

Vir: Ramussen
Pripravila Mojca Tomšič

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.