Iščem zaposlitev – šest provokativnih vprašanj/namigov za uspešno iskanje sanjske zaposlitve

Iskanje zaposlitve v današnjem času nam lahko vzame ogromno časa in energije. Nemalokrat se dogaja, da tudi najboljši posamezniki iščejo zaposlitev, ki bi ustrezala njihovemu strokovnemu profilu, a je ne najdejo.

Z namenom povečanja uspešnosti iskanja zaposlitve vam v naslednjih vrsticah podajamo 6 malce provokativnih vprašanj/namigov, ki bodo v vas spodbudila razmišljanja tudi iz do sedaj spregledanih aspektov.

1. Kakšni so vaši življenjski cilji?
Vsak posameznik bi moral imeti jasne življenjske cilje. Naj vas kar na začetku opozorimo, da to niso le želje, ki so prisotne nekje v naših možganih. Iskanje dela bo precej bolj sistematičen in tudi uspešen proces, če boste natančno vedeli kaj so vaši življenjski cilji. Cilje si je potrebno zapisati, saj le tako začnemo s formiranje poti za realizacijo. Postaviti si svoje cilje in pot njihove realizacije. Lahko ste prepričani, da boste v zelo kratkem času izgubili titulo iskalca zaposlitve.

2. Imate realno sliko o svojih sposobnostih in kompetencah?
Zgolj prepričanje ne bo dovolj. Posameznikove sposobnosti morajo biti podkrepljene z referencami. Pomislite na stvari, pri katerih ste bili uspešni. Poskrbite, da imate ustrezna dokazila, ki dokazujejo vaše edinstvene sposobnosti. Na trgu dela uspejo posamezniki z izjemnimi in edinstvenimi dosežki.

3. Imate urejeno prehrano?
Mogoče se boste spraševali, kakšna je povezava med urejeno prehrano in iskanjem dela? Ljudje z urejeno prehrano so bolj učinkoviti, imajo boljše psiho-fizične sposobnosti in precej bolje prenašajo stres. Ni dovolj, da jeste, jesti je potrebno kvalitetno hrano in to vsaj 5 krat na dan. Delo ne sme biti izgovor neurejene prehrane. Uredite prehrano, izboljšajte počutje in tudi pot do zaposlitve bo precej hitreje zaključena.

4. Se ukvarjate s športom?
Aktivni posamezniki, ki se vsaj 3-krat tedensko ukvarjajo s športom, so občutno bolj samozavestni, učinkoviti in lažje prenašajo stresne situacije. Dandanes je stres spremljevalec vsakega delovno aktivnega posameznika. Z redno vadbo boste postali bolj sproščeni, kreativni in ciljno usmerjeni. Iščite zaposlitev vsaj tako aktivno, kot se ukvarjate s športom. :)

bigstock Young Woman Runner Running On 282257539

5. Vlagate v svoje strokovno izpopolnjevanje?
Vsak iskalec dela bi se moral zavedati, da je obdobje iskanja zaposlitve idealno za razmislek o dodatnem strokovnem usposabljanju. Splet je izjemna zakladnica znanja. Začnite jo izkoriščati v svoj prid še danes. Z rednim strokovnim izpopolnjevanjem si boste zagotovili neulovljivo konkurenčno prednost pred ostalimi iskalci zaposlitve. Skozi ta proces boste lahko pridobili marsikatero dobro idejo, ki bo lahko tudi prelomnica v vaši karieri. Prav lahko se vam zgodi, da boste postali sami svoj šef. Skratka iščite delo, ki vas veseli in skrbite za nenehno strokovno rast.

6. Poznate pojem čustvena inteligenca?
Osebe, ki se zavedajo pomena posameznikove čustvene inteligence spadajo v kategorijo tistih ljudi, ki na stvari gledajo precej bolj objektivno. Strmijo h korektnim medsebojnim odnosom. Veljajo za nekonfliktne, kar jim zagotavlja precej boljše izhodišče v primerjavi s posamezniki, ki imajo težave s katerim od negativnih čustev. Iščite zaposlitev in poskrbite za svojo čustveno inteligenco.

Preko predstavljenih šestih vprašanj si lahko precej dobro izrišete svoj mozaik predispozicij za uspešno iskanje zaposlitve. Poskrbite, da bo vsako od obravnavanih področji urejeno do take mere, da boste lahko rekli, da ste zadovoljni.

Iščeš službo? Poskrbi za dobro izhodišče in si zagotovi dolgoročno uspešno kariero.

 

Pripravil team Optius

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.