Honorarno delo od doma

V velikih primerih se honorarno delo povezuje z delom na domu. Delo na domu sicer prinaša kar nekaj prednosti, saj prihranimo na času in denarju, ker se ni potrebno voziti na delo, imamo bolj fleksibilni delovni čas in v primeru, da honorarno delo opravljamo ob redni zaposlitvi, nam je lažje v prostem času delati v domačem, udobnem okolju.

Seveda pa mora biti v prvi vrsti narava dela takšna, da omogoča delo od doma. Najpogostejše vrste dela od doma so:

Sestavljanje

Sestavljanje je ena izmed pogostejših oblik dela, ki ga lahko opravljamo na svojem domu v svojem prostem času. Najbolj znano je sestavljanje svinčnikov in koledarjev, predvsem v obdobju pred novim letom, seveda pa so tudi še druge oblike. Sicer ne gre za delo, ki vam bo prineslo visoke zaslužke, vendar pa z nekaj volje lahko podprete svoj mesečni dohodek.

Pakiranje

Poleg sestavljanja je zelo pogosto delo na domu pakiranje. Tu gre gre lahko za pakiranje različnih stvari, proizvodov in podobno. 

Etikeranje

Etikiranje je enostavno delo, ki ne zahteva nikakršnega posebnega predznanja. Z nekaj iskanja boste na internetu kot tudi preko malih oglasov našli kar nekaj ponudb za etiketiranje od doma. Veliko uvoznikov kot proizvajalcev iščejo sodelavca, ki jim bo pomagal pri etiketiranju njihovih izdelkov.

Prevajanje

Obvladate enega ali več tujih jezikov? Prevajanje v slovenščino in obratno je lahko odličen vir za dodatni zaslužek, obenem pa delo lahko opravljate od doma. Povpraševanja s strani podjetij in raznih spletnih trgovin za prevajanje njihovih storitev oz. produktov je kar veliko. Prav tako je aktualno prevajanje različnih dokumentov, navodil za uporabo, specifikacij, knjig ... Delodajalce lahko o svojih prevajalskih storitvah obvestite preko oglasa ali pa poiščete spletno stran, ki nudi delo prevajalcem. Gre za delo od doma, ki je načeloma tudi dobro plačano.

Virtualni asistent

V Sloveniji mogoče takšna vrsta dela še ni tako pogosta kot v tujini, pa vendar se povpraševanje po takem sodelovanju povečuje. Delo je predvsem za tiste z ekonomsko izobrazbo ali z izkušnjami z administrativnimi deli, saj gre večinoma za tajniška opravila. 

Spletni urednik

Skorajda ni več podjetja, ki ne bi imela svoje spletne strani. Vse bolj pa se tudi dviga zavest, da mora biti spletna stran živa in v koraku s časom. Ker urednikovanje spletne strani navadno ne zahteva človeka za celotni delavnik, podjetja pogosto najamejo zunanjega sodelavca, ki nekajkrat tedensko ali mesečno doda kakšno novičko, zamenja vizual, spremlja obisk spletne strani in podobno.

Pisanje člankov

Imate žilico za pisanje? Različni novičarski portali iščejo honorarne sodelavce, ki bi za njih pripravljali krajše članke z različnih področij. Pri pisanju novičk pa niste omejeni le na Slovenijo, predvsem v tujini je iskanje piscev krajših zgodb in blogov zelo pogosto in če ste vešči tujih jezikov, predvsem angleščine, priporočamo da preverite priložnosti za tovrstno delo tudi izven Slovenije.

Ne glede na to, kako se sliši delo od doma mamljivo, je potrebno biti pazljiv, da imate z delodajalcem podpisano pogodbo o delu oz. sodelovanju, da imate primerno delovno okolje in z delom, ki ga opravljate, ne kršite nobenega zakona.

Vir: delonadomu.info

 


Prijava na newsletter