Talum d.d. Kidričevo

Prosta delovna mesta v podjetju Talum d.d. Kidričevo

Splošno o podjetju

Talum kot sodobno proizvodno podjetje sodi v svetovnem merilu v ozek krog najučinkovitejših proizvajalcev elektroliznega aluminija, aluminijevih zlitin in izdelkov iz aluminija. Talum se uvršča med 10 največjih izvoznikov v Sloveniji, proizvede več kot 140.000 ton blagovne proizvodnje letno, od začetka proizvodnje do danes je v podjetju delalo več kot 10.000 sodelavcev. Največja konkurenčna prednost Taluma in vseh družb v Skupini Talum so proizvodi najvišje kakovosti ter znanje, ustvarjalnost in podjetnost zaposlenih. Trajnostni razvoj Skupine Talum temelji na povečevanju obsega in zahtevnosti proizvodov in storitev, izboljševanju produktivnosti in učinkovitosti ter zagotavljanju najvišje kakovosti s poudarkom na varnem in zdravem delu, varovanju okolja in učinkoviti rabi energije.

Glavne dejavnosti podjetja

Proizvodnja aluminija, aluminijevih zlitin in izdelkov iz aluminija: gnetne in livarske zlitine, rondelice, uparjalniki in ulitki. 
Storitve: inženiring, orodjarna, energetika in elektro vzdrževanje, hidravlika, obnova strojev, laboratorijske meritve.

Naslov Tovarniška cesta 10
Pošta2325
PoštaKidričevo
Telefon02 7995100
Emailguest@talum.si
Spletna strantalum.si/
DejavnostKovinski izdelki in oprema
Število zaposlenihNad 1000 zaposlenih
Davčna št.67572782
Matična št.5040868000
Več informacij o podjetjuhttps://www.bizi.si/TALUM-D-D-KIDRICEVO

Vizija

Vizija in cilji podjetja

Z aluminijem soustvarjamo prihodnost!

V Talumu v zadnjih letih poleg proizvodnje primarnega aluminija izdelamo vse več aluminijastih izdelkov z višjo dodano vrednostjo. Smo največji evropski proizvajalec rondelic in rondel, z nudenjem vseh treh najpogosteje uporabljenih tehnologij litja aluminijastih ulitkov pa uspešno stopamo na trg e-mobilnosti. Kot proizvajalec livarskih zlitin smo sposobni z določenimi prilagoditvami izboljšati mehanske lastnosti, ki omogočajo uporabo Talumovih ulitkov za različne, mehansko najbolj obremenjene kose. Z razvojem legiranih rondelic, ki omogočajo proizvodnjo aerosol-doz (aerosol cans) s tanjšimi stenami in posledično prihranek materiala, smo uspešno pozicionirali blagovno znamko Talum na trgu aerosol-doz.

Pomembna usmeritev Taluma je lastni razvoj, proizvodnja in trženje tehnološke opreme, ki temelji na integraciji akumuliranega tehnološkega znanja in izkušenj. V okviru lastnega raziskovalno-inovacijskega centra in v sodelovanju z zunanjimi partnerji razvijamo nove materiale, proizvode in tehnološke rešitve.

Talumov aluminij vas spremlja od jutra do večera v vozilih, različnih tubah, hladilnikih, pri živilih in zdravilih, pri posodi, skratka povsod, kjer je aluminij zaradi svojih lastnosti in prednosti nadomestil druge materiale.

Organizacijska kultura in klima podjetja

Talum je sodobno, inovativno podjetje, usmerjeno k vrhunskim rezultatom, za katerega je značilna visoka raven ustvarjalne energije in prevladujoča kultura trga ter izjemno visoka stopnja zavzetosti zaposlenih. V podjetju spodbujamo sodelovanje in dobre medsebojne odnose, odprt dialog in komunikacijo, spoštovanje različnosti in vključenost slehernega v doseganje rezultatov, inovativnost in razvoj ter zavzetost zaposlenih.
Vrednote skupine Talum se zrcalijo v dobrem vzdušju, zadovoljstvu, zavzetosti zaposlenih, v organizacijski kulturi, motivirajo za nove dosežke, so energija, ki sodelavce žene naprej.

Aktualna prosta delovna mesta v podjetju Talum d.d. Kidričevo

 • Talilec livar I (m/ž)

  Talum je sodobno, inovativno proizvodno in storitveno podjetje, ki sledi novim izzivom na področju proizvodnje aluminija.

  • Prijave do
   19. 7. 2024 Še 7 dni
  • Kraj dela
   Kidričevo

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.