Projekt Kolegice in Delavnica programiranja za ženske

V oktobru se bosta odvijala dva zanimiva projekta, namenjena dekletom in ženskam. Prvi je namenjen iskalkam prve zaposlitve, delavnica Django Girls pa bo začetnicam pomagala do prvih vrstic programiranja.

PROJEKT KOLEGICE

Na Zavodu Nefkis so osnovali projekt Kolegice, ki mladim ženskam - iskalkam prve zaposlitve želijo pomagati in spodbujati njihovo zaposljitvost.

Vse prve iskalke zaposlitve, študentke in druge mlade posameznice vabljene, da se do 30.09. 2014 (oz. do zapolnitve mest) prijavite za sodelovanje v projektu »Kolegice«. 15 posameznicam, ki jih bodo izbrali na podlagi prijave, v kateri boste izrazile motvacijo za sodelovanje, bo omogočeno sodelovanje v enoletnem projektu. Vsaka posameznica bo imela možnost spoznati in se povezati z uspešno žensko iz svojega bodočega poklica. Ta bo postala njena mentorica – »kolegica«. Dobivali se bosta predvidoma enkrat mesečno, za približno eno uro, na teh srečanjih pa razpravljali o možnostih in ustreznih pristopih za uveljavitev v določenem poklicu.

Prijava za projekt Kolegice >

 

Vir in več o projektu: Talentiran.si

DELAVNICA DJANGO GIRLS

Fakulteta za računalništvo in informatiko organizira prvo enodnevno brezplačno delavnico spletnega programiranja namenjena predvsem začetnicam, ki se želijo vključiti v svet tehnologije. Delavnica Django Girls bo potekala 18. oktobra 2014 na FRI v Ljubljani.

K prijavi vabljena dekleta in ženske, za sodelovanje potrebuješ lasten prenosnik, zmožnost sledenja navodilom v angleščini, ogrete prste in željo, da bi pomočila prste v vode programiranja. 

Na delavnici vam bodo super mentorji pomagali od prve vrstice kode do tvoje prve spletne aplikacije.

Mesta so omejena, zato ne odlašaj predolgo in pazljivo izpolni prijavnico >> 

 

Vir in več o projektu: djangogirls.org/ljubljana

Kategorije: Novice za iskalce