Ima vaše podjetje LinkedIn profil?

Zakaj je dobro imeti LinkedIn profil za podjetje in kako ga izkoristiti? LinkedIn je največje poslovno družbeno omrežje, z več kot 467 mio uporabniki ter 9 milijoni profili podjetij iz več kot 200 držav.

Tako kot ima vsako resno podjetje urejeno spletno stran in predstavitev podjetja, ima tudi kreiran LinkedIn profil. V Sloveniji je registriranih več kot 3.000 profilov podjetij in približno 260.000  profilov uporabnikov. Dejavnosti LinkedIna lahko dobro izkoristimo pri prodajni in marketinški strategiji.

Glavna razlika med osebnim profilom in profilom podjetja

Osebni profil je namenjen grajenju socialne mreže in utrjevanje poslovnih odnosov z drugimi osebami. Profil podjetja (company profile) pa je namenjen njegovi predstavitvi, promociji in deljenju vsebin, za napovedi dogodkov ali konferenc, idr.

Delovanje profila podjetja

V prvi vrsti podamo predstavitev podjetja, produktov in storitev. Možna je tudi povezava in vključitev vseh zaposlenih (če imajo ti svoj osebni profil). Kasneje dodajamo različne objave in vsebine (ki jih lahko delimo, tudi preko osebnih profilov zaposlenih) ter sproti gradimo našo blagovno znamko in smo v kontaktu s sledilci. Če ima vaše podjetje raznovrsten nabor produktov, jih lahko tudi predstavite v t.i. showcase podstraneh, ki imajo svoje sledilce in objave.

Oglaševanje na LinkedInu

Na LinkedInu imamo več tipov oglaševanja; sponzorirane vsebine, katere najbolj priporočajo (so targetirane objave,s katerim lahko ciljamo pravo občinstvo in ne samo naše sledilce ter si na ta način povečamo občinstvo) sponzorirani inMaili (preko inMailov lahko pošiljamo prilagojena sporočila določeni ciljni skupini) in tekstovni / banner oglasi (to so običajni oglasi kot, ki vsebujejo naslov, opis in sliko in se prikazujejo določeni ciljni skupini).

Kako doseči več sledilcev

 1. Zaposlitve svoje sodelavce za interakcijo z vašimi vsebinami
 2. Dodajte povabila (follow v poslovni komunikaciji (stranke, partnerji…)
 3. Dodajte follow gumb pri vseh objavah
 4. Bodite pozorni na redno in kvalitetno vsebino
 5. Oglaševanje izbrane vsebine, follow funkcije
 6. Objava prostih mest
 7. Deljenje tudi na drugih družbenih omrežjih – Facebook, Twitter, …
 8. Objavljajte vsebine v LinkedIn skupine

10 najboljši profilov podjetja

Pred kratkim je LinkedIn objavil 10 najboljših poslovnih profilov, katerim je skupna dobra, zanimiva in vizualno obogatena vsebina, ki predstavlja njihovo blagovno znamko:

 1. Hays
 2. Schneider Electric
 3. Nike
 4. Cisco
 5. DXC Technology
 6. Teleperformance India
 7. Hotmart
 8. HP
 9. Biesse Group
 10. Woolworths Group

Vir: https://topjob.finance.si/8859767/10-nasvetov-kako-zablesteti-na-Linkedinu
in www.creatim.com/blog

Kategorije: Novice za delodajalce