Varuh m/ž

Zveza Sonček so.p.

  • Datum objave:19. 5. 2023
  • Prijave do:18. 6. 2023
  • Kraj dela: Ljubljana
Nazaj na seznam

Zveza Sonček so.p.

Zveza Sonček nudi odraslim osebam s telesno in/ali intelektualno oviranostjo bivanje v stanovanjski skupini izven primarne družine.

Sestavlja se podporni tim, ki bo uporabnikom nudil pomoč pri bivanju in vključevanju v družbeno okolje.

Zaželeno je, da ima kandidat izkušnje z delom z ljudmi s posebnimi potrebami, organizacijske sposobnosti, komunikacijske sposobnosti, sposobnost timskega dela, znanje slovenskega jezika, izpit B kategorije, dobro psihofizično kondicijo, ter je nekaznovan s področja gospodarskega kriminala in spolne nedotakljivosti.

Delo bo večinoma potekalo v stanovanjski skupini, lahko pa tudi drugje, kjer bodo uporabniki aktivni.

V kolikor ste človek z empatijo do sočloveka in okolice, ste naklonjeni razgoibanemu delu in vam ni težko v pomoč ponuditi obe svoji roki, vas vabimo, da se odzovete na razpis. Na e-naslov jernej.hazimali@soncek.org ali kadrovska@soncek.org  pošljite svojo prijavo s kratko predstavitvijo. Povabili vas bomo na razgovor, kjer vam bomo podrobneje predstavili delo in cilje. 

Lepo vabljeni!

Opis delovnega mesta

 

Pomoč uporabnikom pri vzdrževanju osebne higiene, pri hranjenju, pri vstajanju, oblačenju, obuvanju, sezuvanju in slačenju, pri gibanju in hoji, pri komunikaciji in orientaciji, vodenje aktivnosti, ki prispevajo k  zadovoljevanju osnovnih življenjskih potreb uporabnikov, vožnja kombija in spremljanje uporabnikov na prevozih, skrb za zdravje in varnost uporabnikov, skrb za racionalno rabo energije,  delovnih pripomočkov in materiala za delo, spodbujanje ohranjanja uporabnikove sposobnosti in spretnosti ter razvijanje  novih znanj in tehnik, varovanje interesov in pravic uporabnikov ter varovanje uporabnikov pred kakršnokoli zlorabo, obveščanje vodje enote o vseh posebnostih in pomembnih zadevah posebno v zvezi z uporabniki, pomoč delovnemu inštruktorju in/ali skupinskemu habilitatorju, čiščenje prostorov, varuh je ključni delavec uporabnikov, sodelovanje v organiziranih dejavnostih v katere se vključujejo uporabniki, pomoč uporabnikom pri gibanju, pomoč v gospodinjstvu v sodelovanju, po navodilih oz. po dogovoru z uporabnikom/uporabniki: kuhanje, pospravljanje, pranje in likanje, pomoč pri oskrbi in negi), pomoč uporabnikom pri učenju samostojnega in neodvisnega življenja, sodelovanje pri oblikovanju in izvajanju individualnih načrtov, izvajanje del in nalog v skladu z delovnim planom ter druga dela po navodilu nadrejenega.

Delovni čas
polni delovni čas

Pričakujemo

Zahtevana izobrazba
IV., V., VI/1., VI/2.
 
  • Vozniški izpit B kategorije. 

Prijava na delovno mesto

Vaše prijave oddajte preko portala Optius ali na elektronski naslov: jernej.hazimali@soncek.org ali kadrovska@soncek.org najkasneje do 18. 6. 2023.