Sodelavec Nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI CERT m/ž

Akademska in raziskovalna mreža Slovenije (ARNES)

 • Datum objave:
  20. 6. 2024
 • Prijave do:
  20. 7. 2024 Še 3 dni
 • Kraj dela
  Ljubljana, možno tudi delo od doma

Akademska in raziskovalna mreža Slovenije (ARNES)

SI-CERT išče nove sodelavce.

Vas zanima, kako pride do vdora v računalnik? Ali pa kako je sestavljen računalniški virus? Potem vas vabimo, da se pridružite ekipi Nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI CERT!

Nudimo priložnost dela v ekipi, kjer imamo edinstven vpogled v to, kaj se dogaja na področju kibernetske varnosti “na terenu”. Imamo daleč največ izkušenj pri obravnavi različnih primerov, od izsiljevalskih virusov, DDoS napadov, kraj kriptovalut in podobno. Vse to znamo tudi predstaviti na privlačen način, zato je naš program ozaveščanja Varni na internetu znan tako doma kot v tujini, zanj pa smo prejeli tudi številne nagrade.

Opis delovnega mesta

Iščemo sodelavce/ke, ki imajo solidno znanje računalništva, poznajo Linux in Windows operacijska sistema, se znajdejo v podatkovnih bazah in se ne ustrašijo programiranja kakšne skripte ali vtičnika.

Zaposlimo pa tudi nekoga, ki bo sodeloval pri sistemski administraciji interne infrastrukture.

Ponujamo edinstveno priložnost pridobitve specialističnih znanj in praktičnih izkušenj na različnih področjih kibernetske varnosti, ki jih težko dobite drugje. 

Pričakujemo

Od kandidatov pričakujemo dobro sposobnost dela v timu, samoiniciativnost, kreativnost pri iskanju rešitev, predvsem pa iskreno zanimanje za področje kibernetske varnosti.

Poleg tega pa vabimo v naš tim tudi bolj izkušene na področju kibernetske varnosti. Če vas zanima naslednji korak pri analizi incidentov, potem smo mi gotovo pravi naslov.

Ponujamo

 • dinamično in zanimivo delo na področju odzivanja in preiskovanja kibernetskih incidentov (seveda z mentoriranjem in uvajanjem),
 • spodbujanje strokovnega razvoja in nenehno vlaganje v izobraževanje zaposlenih (obiski strokovnih konferenc doma in v tujini, izobraževanje na najbolj priznanih mednarodnih tečajih),
 • “hands-on” pridobivanje izkušenj na dejanskih primerih in mednarodnih vajah,
 • možnost dela z naprednimi preiskovalnimi orodji,
 • edinstven vpogled v delo in razvoj znotraj mednarodne skupnosti odzivnih centov za kibernetsko varnost,
 • fleksibilno delovno okolje v motiviranem timu, s prilagodljivim delovnim časom,
 • možnost pogostega dela od doma.         

Po zaposlitvi bo izbrani kandidat pričel z usposabljanjem znotraj ekipe SI-CERT, kjer bo spoznal obravnavo in preiskovanje kibernetskih incidentov, ustrezna orodja in postopke pri tem ter spoznal okvir delovanja znotraj države in v mednarodni skupnosti odzivnih centrov za kibernetsko varnost.

Nadaljnja znanja bo pridobival na tečajih v tujini tudi po osnovnem usposabljanju. Kandidat bo moral opraviti izobraževanje in izpit za ravnanje s tajnimi podatki.

Arnes is ... (Arnes song) - Slon in Sadež

Prijava na delovno mesto

Če ste se našli v zgornjem opisu, pošljite svoj življenjepis na elektronski naslov zaposlitev@cert.si. Zadeva sporočila naj bo oblike: “SI-CERT ime priimek“, do 20. 7. 2024. 

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.