Zakaj iskati zaposlitev tudi v času božičnih praznikov?

Čeprav se v času praznikov zdi, da se vse skupaj malce ustavi, da vsi uživajo s svojimi najdražjimi in ni prav nič drugega pomembno, to ne bo povsem držalo. Res pa je, da se v tem času vse vrti okoli prazničnega vzdušja in zato marsikdo iskanje službe postavi na stranski tir.

Čeprav se v času praznikov zdi, da se vse skupaj malce ustavi, da vsi uživajo s svojimi najdražjimi in ni prav nič drugega pomembno, to ne bo povsem držalo. Svet se ne ustavi, se samo malce "počasneje vrti". Res pa je, da se v tem času vse vrti okoli prazničnega vzdušja in zato marsikdo iskanje službe postavi na stranski tir. Je pa zmotno razmišljati, da delodajalci v tem času ne zaposlujejo in iščejo novih sodelavcev.

Tako kot si vi želite, da bi z novim letom začeli z novo službo, tudi delodajalci marsikdaj želijo z novim letom zapolniti določeno delovno mesto. Novo leto je namreč neka prelomnica za vse – tako iskalce zaposlitve, kot delodajalce.

Če niste prepričani, ali je smiselno iskati novo zaposlitev čez božično-novoletne praznike, je tukaj nekaj razlogov zakaj je.

Manjša konkurenca

Marsikdo si v prazničnem času vzame premor od iskanja zaposlitve. Zato je to ravno pravi čas, da iščete zaposlitev, se prijavljate na prosta delovna mesta in prehitite svojo konkurenco!

Podjetja delo opravljajo naprej

Samo zato, ker si v tem času radi oddahnemo, se upočasnimo, le to ne pomeni, da se ustavi tudi poslovanje v podjetjih. Res je, da marsikatero podjetje v tem času deluje malce okrnjeno, pa vseeno, delo se opravlja še naprej.  Zaposlovanje se nadaljuje, ne glede na letni čas.

Bozicno novoletna srecanja

Božične zabave so odlična priložnost za mreženje

Čeprav v letošnjem letu, ko nas obkroža drugi val koronavirusa, teh zabav žal ne bo, pa je to dobro vedeti za naprej. Večerno druženje s prijatelji na zabavi ali samo ob skodelici toplega čaja je odlična priložnost za mreženje. Nikoli ne veste, koga boste srečali, in če iščete zaposlitev, se vam tako hitro lahko odprejo nove poslovne priložnosti.

Izkoristite prosti čas

Če ste zaposleni in želite zamenjati službo, so prazniki idealen čas za pripravo in posodobitev življenjepisa. V tem času si lahko zamete nekaj časa, in se posvetite iskanju nove zaposlitve.

Znova se povežite z obstoječimi stiki

Praznična sezona je priložnost tudi zato, da se povežete s stiki, ki jih imate na spletu, predvsem na vašem LinkedIn profilu. Obrnite se na kontakte, ki jih imate in so zaposleni v podjetjih, ki zaposlujejo, na svoje pretekle delodajalca ter jim zaželite lepe praznike. Obenem pa jih lahko opomnite na vas in obvestite, da iščete novo karierno priložnost.

Če se med prazniki osredotočite na vse drugo, razen na iskanje zaposlitve, to lahko pomeni tudi, da se boste po novem letu, težko vrnili v svojo rutino. Zato tudi v prazničnem času spremljajte prosta delovna mesta objavljena na portalu Optius.com ali se naročite na brezplačen e-informator in tako prejemajte prosta delovna mesta direktno na svoj elektronski naslov. Tako vam ne bo potrebno pregledovati vseh prostih delovnih mest, saj boste prejeli obvestilo za tiste, ki ustrezajo vašim kriterijem.

colleagues working office christmas day

Vir slike: Christmas photo created by cookie_studio

Vir The Undercover Recruiter

 

 

 


Prijava na newsletter