Webinarji - KORONAVIRUS

Na kariernem portalu Optius poizkušamo v izrednem času koronavirusa pomagati po najboljših močeh. Zato smo za vas pripravili niz webinarjev z različnimi nasveti kako ravnati v tem času.

Kako organizirati družinsko življenje in delo v času koronavirusa

Melita Kuhar vodi www.svetovalnica.si in se ukvarja z zakonskim in partnerskim svetovanjem ter družinsko problematiko.

Svetovala nam je, kako v tem času, ko smo se znašli doma organiziramo družinsko življenje, se spopademo s strahovi, poskrbimo, da bodo otroci redno opravljali svoje obveznosti za šolo, ter kako naj okrepimo svoje partnerske in družinske vezi, ki so v teh časih na veliki preizkušnji.

 

Ostanimo FIT doma. Kako lahko poskrbimo za dober imunski sistem v času koronavirusa

Pogovarjali smo se o krepitvi imunskega sistema, poleg tega nam je pokazal kako »potelovaditi« na domu. Svetoval nam je, kako lahko za svoj imunski sistem naredimo veliko sami, s pravilno prehrano in gibanjem ter predvsem lastno pozitivno naravnanostjo.

Kako učinkovito izvajati zaposlitvene intervjuje na daljavo?

Pogovarjali smo se z HR managerko Katjo Katarino Zakrajšek iz podjetja NiceLabel in Milkom Grebenc, QPC - Quality Production - Customer.

Neslutena kriza, ki jo je po svetu praktično čez noč povzročil novi koronavirus, tako od malih kot od velikih podjetij zahteva čim hitrejše in učinkovitejše prilagajanje na spremembe. Med ključne pojme tega obdobja namreč spadata delo od doma in komunikacija prek spleta. Enako velja za zaposlovanje, ki mora tudi v tem času potekati in si lahko pomagamo s tehnologijo. Prisluhnite nasvetom, kako lahko opravimo učinkovite razgovore na daljavo in kako se učinkovito pripravimo na virtualni razgovor.

Kako preživeti epidemijo koronavirusa?

Gostili smo tudi dr. Barbaro Šegula Škoberne, psihiatrinjo.  

Dr. Šegula Škoberne ima za seboj 2 specializaciji - specializacijo odrasle psihiatrije ter otroške in mladostniške psihiatrije, podiplomski študij iz pedopsihiatrije, ter 15 let delovne dobe v Univerzitetni psihiatrični kliniki v Ljubljani, kjer sem sprva delala na odraslih oddelkih, zadnjih 5 let pa na Enoti za adolescente na Centru za mentalno zdravje. Pred kratkih se je odločila za samostojno pot v zasebni koncesijski ambulanti, kjer dela z odraslimi in mladostniki ter otroci. Oglejte si webinar s koristnimi nasveti, kako se spopasti z epidemijo koronavirusa tudi psihološko ter kako si najlažje pomagamo sami.