Registracija na Optius.com - vse na enem mestu

Ali ste vedeli, da lahko v uporabniškem računu spremljate vse aktivnosti, v zvezi z vašimi prijavami na prosta delovna mesta? Za vas smo pripravili pregled prednosti, ki jih ponuja registracija na portal Optius.com.

Tako kot vsi naprednejši zaposlitveni portali tudi Optius.com omogoča brezplačno registracijo. Vsakdo, ki išče (novo) zaposlitev se namreč sooča s tem, da v kolikor si vse svoje aktivnosti ne shranjuje v neko mapo (fizično ali digitalno), tvega, da bo hitro pozabil komu in kaj je poslal, ko se je prijavil na zaposlitveni oglas oz. še huje, ko le-te ne bo našel po tem, ko bo dobil vabilo na zaposlitveni intervju. Ga ni junaka, ki bi se lahko vse to zapomnil, še posebej če je tega res veliko v daljšem časovnem obdobju. Vsemu temu se lahko izognete z registracijo in uporabo računa »Moj Optius« pri Optius.com.

Kaj pridobim z brezplačno registracijo na karierno zaposlitvenem portalu Optius.com?

 • Pregled in stalen vpogled nad svojimi prijavami na prosta delovna mesta,
 • vpogled nad  svojimi vnaprej pripravljeni življenjepisi in spremna pisma,
 • prijave na želene oglase le z nekaj kliki,
 • vpis v Bazo CV-jev po kateri brskajo tudi dobri zaposlovalci,
 • pregled nad za vas aktualnimi zaposlitvenimi oglasi,
 • shranjevanje želenih zaposlitvenih oglasov.

Uporabniški račun Moj Optius

Naj uporabniški račun dela za vas!

Poleg tega si v uporabniškem računu lahko določite tudi katera področja dela vas zanimajo ter v katerih regijah bi radi delali. Ko te nastavitve uredite samo enkrat, boste v svojem uporabniškem računu dnevno dobivali vedno sveža obvestila o želenih prostih delovnih mestih. Prav tako se lahko prijavite prejemanje na E-informator, ki je brezplačni pripomoček za iskanje zaposlitve. S prijavo nanj boste v vaš e-nabiralnik dnevno prejemali obvestila o prostih delovnih mestih.

Primerne oglase si na portalu Optius lahko tudi shranite in se nanje prijavite, ko boste utegnili. Ko se na delovna mesta prijavite, lahko svoje prijave in oglase vedno spremljate tudi v uporabniškem računu.

Vaše osebne podatke (tiste, ki jih želite) lahko vpišete v vaš profil, kjer polog osnovnih podatkov, lahko naložite tudi fotografijo in vpišete vašo pridobljeno izobrazbo in delovne izkušnje.
Mimogrede. Ste vedeli, da kar 60 % anketiranih delodajalcev pričakuje vašo fotografijo v vašem CV-ju?  Ste jo že dodali v sovjega?

V uporabniški račun lahko shranite več življenjepisov, enega, za vas najboljšega, pa lahko tudi v Bazo CV-jev. Delodajalci dnevno pregledujejo Bazo CV-jev, z namenom, da najdejo nove sodelavce. Z vpisom si povečate možnost, da poiščejo prav vašega. Na portalu Optius je vpisanih že več tisoč življenjepisov zato poskrbite, da bo med njimi tudi vaš.

Shranite si lahko tudi spremno pismo, v katerem opišite, zakaj ste ravno vi tisti, ki naj bi ga vaš bodoči delodajalec zaposlil. Spremno pismo je priporočljivo prilagoditi vsakemu delovnem mestu posebej in izpostaviti svoje ključne prednosti (izkušnje in lastnosti), zato v vaš uporabniški račun lahko dodate/shranite več spremnih pisem.

V kolikor vas zanimajo karierno-zaposlitvene e-novice, se nanje lahko prijavite tudi v vašem uporabniškem računu. Enkrat mesečno boste tako prejemali zanimive novice s področja iskanja zaposlitev, priprave na zaposlitveni razgovor, trga dela, kariere in drugo.

Ste vedeli, da portal Optius.com omogoča tudi nastavitev geolokacije? To pomeni, da vam bo portal, v kolikor mu dovolite, sam omogočil iskanje po regiji v kateri se nahajate. 

Katere so glavne prednosti registracije in uporabe računa?

 • Shranite si lahko različne tipe življenjepisov in se z njimi prijavljajte na prosta delovna mesta le z nekaj kliki.
 • Sestavite različna spremna pisma in jih shranite, da bo prijava na prosta delovna mesta enostavnejša.
 • Naročite se na prejemanje E-informatorja, obveščevalca o prostih delovnih mestih, ki ga boste vsak dan prejemali na svoj e-naslov.
 • Vpišite se v Bazo CV-jev, tako vas bodo lahko našli tudi delodajalci, ki kandidate iščejo tudi na ta način.
 • Vse prijave, ki jih boste opravili kot registriran uporabnik, se bodo beležile znotraj vašega profila, tako boste vedno na tekočem, na katero delovno mesto ste se prijavili, kdaj ste se prijavili in kaj ste v prijavi poslali.

Prednosti registracije

Pripravila: Lea Poredoš, Optius.com

 

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.