Novoletne zaobljube, da bomo (na delovnem mestu) uspešnejši

Leto 2020 je počasi v zadnjih izdihljajih. Prihaja leto 2021, za katerega si vsi močno želimo, da bo boljše, da bo počasi prišlo nazaj v ustaljene tirnice. Katere so tiste novoletne zaobljube, ki se jih lahko držimo in nam bodo pomagale, da bomo (na delovnem mestu) uspešnejši? Za vas smo pripravili 7 zaobljub, ki jih bomo lahko uresničili:

Leto 2020 je počasi v zadnjih izdihljajih. Prihaja leto 2021, za katerega si vsi močno želimo, da bo boljše, da bo počasi prišlo nazaj v ustaljene tirnice. Da se otroci vrnejo v šole, zaposleni vrnemo iz domačih pisarn nazaj v službe in brezposelni najdejo novo službo. Poleg tega si vsi želimo, da se bomo ponovno lahko družili, zabavali, potovali in tudi normalno nakupovali. Ob novem letu pa nas čaka tudi eno izmed zelo pogostih opravil - pisanje novoletnih zaobljub. V naslednjem letu bo vse drugače – shujšali bomo, prenehali bomo kaditi, uživati alkohol, pojedli bomo več sadja in zelenjave, seveda pa bomo tudi migali in vključili več vadbe v svoje življenje. Marsikdo pa si zada tudi zaobljubo, da bo piskal novo službo, napredoval ali pa se podal na samostojno pot.

Katere pa so tiste novoletne zaobljube, ki se jih lahko držimo in nam bodo pomagale, da bomo (na delovnem mestu) uspešnejši? Za vas smo pripravili 7 zaobljub, ki jih bomo lahko uresničili:

1. Naredite seznam stvari, s katerimi lahko poskrbite, da boste bolj zdravi v službi

Med najpogostejše novoletne zaobljube spada to, da bomo shujšali in bolj pazili na svoje zdravje. Ker pa na delovnem mestu preživimo veliko svojega časa, je pomembno, da razmislite, kaj lahko naredite za svoje zdravje, ko ste tam. Lahko si poskusite pripraviti bolj zdravo kosilo, uporabljate stopnice namesto dvigala, zjutraj pred odhodom v službo že malo po telovadite, se raztegnite. Tudi, če delate od doma poskrbite da boste telesno aktivni.

2. Vlagajte vase: naučite se nekaj novega

Ne glede na to, na katerem področju opravljate delo, vedno se lahko naučite kaj novega. V tem času obstaja veliko brezplačnih izobraževanj, webinarjev, nasvetov, ki jih lahko pogledate kar od doma, preko računalnika in tablice. Na ta način lahko razširite svoja obzorja, se naučite kaj novega, kar niste nikoli mislili, da boste znali in tako rastete. Lahko se izpopolnite v znanju kakšnega jezika, naučite novih spletnih orodij ali pa greste na kuharski tečaj.

zapiski

3. Preberite kakšno motivacijsko knjigo

Za um dela branje čudeže. Obstajajo knjige, ki lahko izboljšajo vašo delovno uspešnost, vaš pogled na svet ali preprosto izboljšajo vaše delovne navade. Branje o strokovnem razvoju pa vam da lahko tudi povsem novo perspektivo, ne glede na to, da se vam zdi, da svojega dela ne morete izboljšati. Poskusite, ne bo vam žal.

4. Posodobite svoj življenjepis ter preglejte in izboljšajte svoj LinkedIn profil

V preteklem letu ste zagotovo pridobili nova znanja, delovne izkušnje. Zato posodobite svoj življenjepis, preverite ali se vam vaš življenjepis še vedno zdi zanimiv, berljiv. Ali vsebuje vse pomembne karierne dosežke, ali so vaši podatki pravilni? Zelo pomembno je, da življenjepis redno posodabljate, saj nikoli ne veste kdaj ga boste potrebovali.  Poleg tega preverite tudi svoj LinkedIn profil – posodobite podatke, poskusite ga še dodatno izboljšati svoje omrežje. Če iščete novo zaposlitev se lahko vpišete tudi v bazo življenjepisov, ki bo delo opravljala namesto vas.

5. Počistite svoj e-poštni nabiralnik, pisalno mizo in omare

Ta novoletna zaobljuba lahko velja tudi za vaš dom. Večina od nas ima polne mize in omare dokumentov, papirjev, ki za nas niso več pomembni in jih ni potrebno hraniti. Zato si vzemite čas in uredite svoj prostor, da boste v njem lažje zadihali. Podobno pa je tudi z vašim e-poštnim nabiralnikom. V njem se kopičijo elektronska sporočila, ki niso pomembna in ga samo polnijo. Počistite ga, postal bo bolj pregleden in iskanje po sporočilih bo manj stresno in hitrejše.

Delovno okolje

6. Vas zanima kaj se novega dogaja na vaše področju? Prijavite se na novičke

Na spletu lahko dobimo ogromno brezplačnih informacij iz vseh delovnih področji. Informacije lahko pridobimo na slovenskih spletni straneh ali na tujih. Večina strani ponuja tudi prijavo na novičke, tako da boste vedno na tekočem o vsem, kar vas zanima. Vabljeni k prijavi tudi na pri nas, kjer boste vsak mesec obveščeni o novostih s področja trga dela, iskanja zaposlitve...

7. Privoščite si profesionalno fotografiranje

Ne najdete nobene primerne fotografije za vaš LinkedIn profil? Ali iščete novo zaposlitev in se sprašujete, ali v življenjepis dodati fotografijo ali ne? Ali pa v življenjepis želite dodati fotografijo, pa se vam nobena ne zdi primerna? Privoščite si profesionalno fotografiranje. Zato ne potrebujete celega premoženja, sedaj lahko že z mobilnimi telefoni naredite zelo dobro fotografijo. Zagotovo pa imate ob sebi kakšnega prijatelja, ki v prostem času rad fotografira, proste ga za kakšno fotografijo, tako se bosta tudi družila in preživela kakovosten čas.

Svetujemo vam, da zaobljube napišete in jih ne zaprete v predal in pozabite na njih. Če jih boste še malo poenostavili se jih boste lažje držali, ter se morda ob uresničevanju katere tudi bolj zabavali. Sicer pa, ne pozabite, sledite svojim sanjam, uživajte v stvareh, ki jih počnete najraje in v vsakem dnevu poiščite nekaj pozitivnega.

 

Viri:
https://www.thebalancecareers.com/
https://www.topresume.com/

 

 


Prijava na newsletter

Želite biti na tekočem o prostih delovnih mestih, na svoj e-naslov?
Brezplačni E-informator vam to omogoča.